Präst, Susedalens församling, 100 %

Susedalens församling ligger strax söder om Falkenberg omgiven av böljande fält och skimrande hav.

Susedalens församling, där du har ditt tjänsteställe, ingår internt & organisatoriskt i det södra området där även Vessige och Okome församlingar ingår. Vi söker dig med framåtanda som värnar och utvecklar de församlingar du tjänstgör i. I arbetslag med kantor och pedagog bygger du ett team där det finns stora möjligheter att ta tillvara den lilla församlingens alla fördelar. Du vidareutvecklar vårt dagliga arbete, framförallt med konfirmander, barn och familj. I pastoratet har vi fördelen att ha stödfunktioner inom administration och ekonomi i egen regi vilket ger korta kontaktvägar till goda resurser.

Du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och har arbetat som präst i några år, gärna i landsbygdsförsamling. Du är pedagogisk och lyhörd i din gärning och ser möjligheterna i att samarbeta över befattningsgränserna och med ideella medarbetare. Vi söker dig som förstärker och passar in i vårt arbetslag.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsteställe: Slöinge
Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se

Åke Vering, områdeschef/präst, 0730-47 71 15
Staffan Orrdal, kyrkoherde 0705-61 18 68

Fackliga företrädare

Ib Pihlblad, facklig företrädare KyrkA, 0703-06 66 44
Jan Grundström, facklig företrädare Vision 0767-79 50 11

OM OSS

Sedan den 1 januari 2017 är Falkenbergs pastorat är en ny gemenskap bestående av 16 församlingar. Vi sträcker oss från stränderna i väster till skogarna i Hallands inland och vi finns i både tätort och landsbygd.  Vi är ungefär 150 medarbetare i pastoratet och vi arbetar i fyra geografiska områden.