Präst, södra området, 100 %

Ansökan går ut 10 januari

Falkenbergs pastorat består av 16 församlingar. Vi sträcker oss från stränderna i väster till skogarna i Hallands inland och vi finns i både tätort och landsbygd. Vi har ca 32 000 medlemmar. Som delar av samma kyrka har vi ett gemensamt uppdrag; att bära ut evangeliet om Jesus Kristus till människor. Vi gör det i gudstjänster, i grupper under veckan och i många personliga möten. Vi är ungefär 150 medarbetare i pastoratet och vi arbetar i fyra geografiska områden.

Susedalens församling, där du har ditt tjänsteställe, ingår organisatoriskt i område Falkenberg söder där även Vessige och Okome församlingar ingår. I pastoratet har vi fördelen att ha stödfunktioner inom administration och ekonomi i egen regi vilket ger korta kontaktvägar till goda resurser.

Vi söker dig med framåtanda som värnar och utvecklar de församlingar du tjänstgör i. I arbetslag med kantor och pedagog bygger du ett team där det finns stora möjligheter att ta tillvara den lilla församlingens alla fördelar. Du vidareutvecklar vårt dagliga arbete, framförallt med konfirmander, barn och familj.

Du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och har arbetat som präst i några år, gärna i landsbygdsförsamling. Du är pedagogisk och lyhörd i din gärning och ser möjligheterna i att samarbeta över befattningsgränserna och med ideella medarbetare. Vi söker dig som förstärker och passar in i vårt arbetslag.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsteställe: Slöinge
Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

Ansökan senast den 10 januari 2019 via e-post till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se

Åke Vering, områdeschef/präst, 0730-47 71 15
Staffan Orrdal, kyrkoherde 0705-61 18 68