Präster till Ullareds församling

I den östra delen av Falkenbergs pastorat finner du centralorten Ullared - precis där åkern blir skog.

Till Ullared, Fagered, Älvsered och Källsjö församlingar söker vi två nya präster. Som präst här får du goda förutsättningar att anta utmaningen att bygga vidare på vårt gudstjänstliv och hitta nya former och vägar för det. Här finns en längtan efter gudstjänstutveckling.

Du har lätt för att skapa goda relationer och ser församlingen som en given mötesplats. I arbetslag med präst, musiker och pedagog arbetar ni tillsammans för ett rikt och livligt församlingsliv, där en växande barn-och ungdomsverksamhet utgör en del.

Utöver dina traditionella arbetsuppgifter som präst ligger fokus på att hitta nya mönster för gudstjänstliv och sätt att vara kyrka på. Ullared med utbyggd handel lockar dagligen kunder och gäster till området och skapar möjligheter för oss som kyrka att hitta goda kontaktytor.

Under hösten 2020 går byggstarten för renovering och ombyggnad av församlingshemmet Mariagården i Ullared där vi får möjlighet att samla samtliga medarbetare under samma tak och funktionella och ändamålsenliga lokaler för våra verksamheter.

Tjänsten är placerad i det organisatoriska området Öster där 8 församlingar av landsbygdskaraktär ingår och tjänstgöring kan bli aktuell i andra församlingar i området.

Kvalifikationer

Du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och har arbetat som präst i några år, gärna i landsbygdsförsamling. Du ser gudstjänsten som centrum i församlingens liv och har lätt för att skapa relationer, samarbeta och har i dig själv en trygghet och tydlighet i det du tar dig för. Det är meriterande om du tidigare arbetat med utveckling av gudstjänst och samverkan med flera församlingar samt att engagera ideella medarbetare. Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

Om tjänsterna

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse