Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Områdeschef/präst 100 %

Okome, Susedalen och Vessige församlingar.

Vi söker dig som i din tjänst som präst även vill leda och utveckla församling och medarbetare. Som områdeschef i Falkenbergs pastorat får du förvalta det goda och frihet att utveckla det som behövs. Under din ledning formas kyrkans gudstjänster, möten, växande och närvaro och du är själv närvarande genom att tjänstgöra i gudstjänsten. I området ingår Susedalen, Vessige och Okome församlingar som alla är landsbygdsförsamlingar i starka lokalsamhällen med utbyggd företagsamhet och flera goda ideella krafter.

Bra stöd

Pastoratet har ett väl utbyggt kansli med specialister inom ekonomi, personal, kommunikation, fastighet och kyrkogårdsfrågor och finns som ett närvarande stöd för dig i ditt arbete. I ditt eget område arbetar cirka 25 medarbetare. Du har egen administrativ personal och området har en arbetsledare för den personal som tjänstgör inom vaktmästeri och kyrkogård.

Du är direkt underställd kyrkoherden och tillsammans med de andra tre områdescheferna bildar ni pastoratets chefsgrupp. Du har även en plats i pastoratets ledningsgrupp. I chefs- och ledningsgrupp arbetar vi gemensamt med pastoratets framtida utveckling.

Falkenberg är livsplatsen där det är nära till mycket. Till havet, stränderna, vidderna och skogarna. Storstadslivet i Göteborg ligger endast en timme bort med tåg, dubbla det och du når Köpenhamn. I Falkenberg finns ett starkt näringsliv på ständig väg uppåt och framåt, förskolor och skolor med spännande profiler och flera föreningar för en aktiv fritid. 

Kvalifikationer

Du är präst i Svenska kyrkan och har en uttalad vilja och förmåga att leda församlingsarbete. Du har erfarenhet av ledarskap. Det är meriterande om du gått förberedande kyrkoherdeutbildning eller annan intern utbildning i ledarskap i Svenska kyrkan.

Som chef och ledare är du lyhörd och tydlig, har ett gott omdöme och arbetar med uttalad struktur och öppenhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Eftersom arbetsplatserna är spridda i området behöver du ha körkort B och tillgång till egen bil.

Tillträde: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid

ANSÖKAN

Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se

Kontakt

Kyrkoherde Staffan Orrdal, telefon 0705 61 18 68
Ib Pihlblad, Kyrkans akademikerförbund telefon 0703 06 66 44
Jan Grundström, Vision telefon 035 17 97 43 

Victoria Sorling

Victoria Sorling

Falkenbergs pastorat

HR-specialist