Meny

Områdeschef/präst 100 %

Okome, Susedalen och Vessige församlingar.

Vi söker dig som i din tjänst som präst vill leda och utveckla församling och medarbetare. Som områdeschef i Falkenbergs pastorat får du förvalta det goda och frihet att utveckla det som behövs. Under din ledning formas kyrkans gudstjänster, möten, växande och närvaro och du är själv närvarande genom att tjänstgöra i gudstjänsten.

Till Susedalen, Vessige och Okome församlingar strax söder om Falkenberg söker vi en präst och områdeschef. Här arbetar cirka 25 medarbetare och du har egen administrativ personal. I området finns en arbetsledare för den personal som tjänstgör inom vaktmästeri och kyrkogård.

Du är direkt underställd kyrkoherden och tillsammans med de andra tre områdescheferna och kanslichefen bildar ni pastoratets chefsgrupp. Du har även en plats i pastoratets ledningsgrupp. I chefs- och ledningsgrupp arbetar vi gemensamt med pastoratets framtida utveckling. Pastoratet har ett väl utbyggt kansli med specialister inom ekonomi, personal, kommunikation, fastighet och kyrkogårdsfrågor och finns som ett närvarande stöd för dig i ditt arbete.

Falkenberg är livsplatsen där det är nära till mycket. Till havet, stränderna, vidderna och skogarna. Storstadslivet i Göteborg ligger endast en timme bort med tåg, dubbla det och du når Köpenhamn. I Falkenberg finns ett starkt näringsliv på ständig väg uppåt och framåt, förskolor och skolor med spännande profiler och flera föreningar för en aktiv fritid.

Kvalifikationer

Du är präst i Svenska kyrkan och har en uttalad vilja och förmåga att leda församlingsarbete. Du har erfarenhet av ledarskap. Det är meriterande om du gått förberedande kyrkoherdeutbildning eller annan intern utbildning i ledarskap i Svenska kyrkan.

Som chef och ledare är du lyhörd och tydlig, har ett gott omdöme och arbetar med uttalad struktur och öppenhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Eftersom arbetsplatserna är spridda i området behöver du ha körkort B och tillgång till egen bil.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se

Kontakt

Kyrkoherde Staffan Orrdal, telefon 0724-65 32 10
Ib Pihlblad, Kyrkans akademikerförbund telefon 0703-06 66 44
Jan Grundström, Vision telefon 035-17 97 43

Victoria Sorling

Victoria Sorling

Falkenbergs pastorat

HR-specialist