Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Områdeschef/arbetsledande präst 100 %

Okome, Susedalen och Vessige församlingar. Ansök senast 23 september.

Vill du leda med stor frihet och riktigt bra stöd?

Vi söker dig som vill leda det fortsatt goda arbetet som områdeschef för ett av pastoratets fyra områden. Susedalen, Vessige och Okome församlingar är landsbygdsförsamlingar i starka lokalsamhällen med utbyggd företagsamhet och flera goda ideella krafter.

Du arbetsleder cirka 25 medarbetare i två arbetslag och tillsammans med församlingsråd formar ni under din ledning kyrkans gudstjänster, möten, växande och närvaro. Förutom ett helhetsgrepp över församlingsarbetet har du de traditionella prästuppgifterna och tjänstgör vid såväl förrättningar som i gudstjänsten.

Kansliet - stödet

Pastoratet har ett väl utbyggt kansli med specialister inom ekonomi, personal, kommunikation, fastighet och kyrkogårdsfrågor och finns som ett närvarande stöd för ditt arbete. I ditt eget område har du egen administrativ personal och en arbetsledare för den personal som tjänstgör på kyrkogårdarna då arbetet på kyrkogårdarna drivs ute i områdena. 

Du är direkt underställd kyrkoherden och tillsammans med de andra tre områdescheferna bildar ni pastoratets chefsgrupp. Du har även en plats i pastoratets ledningsgrupp där samtliga specialister på kansliet ingår. I chefs- och ledningsgrupp arbetar vi gemensamt med pastoratets framtida utveckling.

Tjänstens placering är i Vessige kyrka - beläget i Vessigebro.

Kvalifikationer

Du är prästvigd i Svenska kyrkan och har en uttalad vilja och förmåga att leda församlingarnas arbete. Tidigare har du arbetat som kyrkoherde eller arbetsledande komminister, det är meriterande om du gått förberedande kyrkoherdeutbildning eller annan intern utbildning i ledarskap i Svenska kyrkan.

Som chef och ledare är du lyhörd, tydlig, har ett gott omdöme och arbetar med uttalad struktur och öppenhet. Din person är prestigelös och du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och kan med lätthet sätta dig in i olika verksamheters situation och behov. Tjänsten ställer stora krav på din förmåga till helhetssyn, att kunna driva arbetet både i den mindre församlingen och i området. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Eftersom arbetsplatserna är spridda i området behöver du ha körkort B och tillgång till egen bil.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 23 september

Ansökan: Skicka din ansökan med cv till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se 

KONTAKTPERSON - Upplysningar

Staffan Orrdal, kyrkoherde, telefon: 0705-61 18 68

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Ib Pihlblad, facklig företrädare KyrkA, 0703-06 66 44
Jan Grundström, facklig företrädare Vision 0767-79 50 11

OM OSS

Sedan den 1 januari 2017 är Falkenbergs pastorat är en gemenskap bestående av 16 församlingar. Vi sträcker oss från stränderna i väster till skogarna i Hallands inland och vi finns i både tätort och landsbygd.  Vi är ungefär 155 medarbetare i pastoratet och vi arbetar i fyra geografiska områden.