Kantor till Ullareds församling

Tjänsten är placerad i Ullareds församling med tjänstgöring även i Fagered, Älvsered och Källsjö församlingar.

Välkommen till tjänsten som kantor i Ullareds församling, Falkenbergs pastorat - vi söker dig som vill tjänstgöra i ett levande gudstjänstsammanhang.

Vi befinner oss i ett uppbyggnadsskede med siktet på en levande kyrka med gemenskap mellan äldre och yngre, familjer och ensamma, nyanlända och bofasta med mötesplatser över tidigare traditionella gränser. Som kantor i det sammanhanget ser vi att du är välutbildad, att du kan och vill arbeta med våra körer och har ett öppet sinnelag för att låta nya grupper få upptäcka sin musikalitet. Du har en förmåga till inlevelse i människors situation och en förankring i kyrkans innehåll och uppdraget att göra evangeliet om Jesus Kristus känt och tydliggjort. I tjänsten ingår medverkan i gudstjänster och samtliga kyrkliga handlingar.

Tjänsten som kantor är placerad i Ullareds församling med tjänstgöring även i Fagered, Älvsered och Källsjö församlingar. Organisatoriskt ingår församlingarna i det vi benämner område Öster där åtta församlingar av landsbygdskaraktär tillsammans bildare ett större arbetslag om 27 medarbetare. I området har vi tre huvudsakliga arbetsplatser fördelade över Ullared, Gunnarp och Torup.

I våra trakter bedrivs ett intensivt näringsliv där den största arbetsgivaren förstås är Gekås i Ullared. Traditionen är stark med proportionellt sett stora konfirmandkullar och vi ser att dopfrekvensen stadigt ökar liksom en ny efterfrågan på kyrkans tjänster.

Kvalifikationer

Du har en kantorsexamen och är självklart medlem i Svenska kyrkan och delar vår tro. Vidare har du erfarenhet av körledning och det är meriterande om du arbetat eller är bekant med Messy church eller Fresh expressions. Som person har du en väl utvecklad social förmåga, är pedagogisk och ser möjligheterna i samarbete över församlingsgränser. Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 75 %
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Huvudsaklig arbetsplats är i nyrenoverade Mariagården i Ullared.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se senast den 26 september.

Upplysningar och kontakt

Präst och områdeschef Olof Ringdahl, telefon 0346–372 02
Facklig företrädare Lärarförbundet/KMR Stefan Lindblom, telefon 0722-47 31 60

Victoria Sorling

Victoria Sorling

Falkenbergs pastorat

HR-specialist