Friluftskonfirmation i Gunnarp, Gällared, Krogsered

Läger, segling, kompisar

Bild: Kajsa Dahlberg

Vi har konfirmationsläsning på läger! Vi träffas på sju läger under ett år och lär oss mer om friluftsliv, segling och bibeln.

På första lägret ute vid sjön Bolmen lär vi oss att segla och läsa sjökort. Vi lär oss även andra grejer som är bra att veta med friluftsliv, som att hantera tält, stormkök, yxa, såg, kniv och eld.

Resten av året är vi på läger i Fegen eller Ätran där vi snickrar båtar, har undervisning och mycket mera! Vi snickrar även på våra båtar på tisdagseftermiddagarna i Ätran.

Bild: Kajsa Dahlberg

Vad lär man sig egentligen när man konfirmerar sig?
Varför händer onda saker i världen? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kan jag alltid vara mig själv? På varje läger diskuterar vi frågor om tro, liv och relationer. Lär oss att hitta i bibeln och vad man gör på gudstjänster, med mera!

Under konfirmationstiden går man regelbundet i gudstjänst. Alla får varsitt gudstjänstschema där det står när man ska gå i gudstjänst.

När det är dags för konfirmation hoppas vi att du kan ställa dig bakom en tro som säger: Det här vill jag, leva med i dop, nattvard och gudstjänst!

Jag vill vara med!

Friluftskonfirmationen 2018-19 börjar med läger på Bolmsö 2-5 Augusti, går sedan på läger ungefär en gång i månaden fram till Maj 2019 då konfirmationen är. Sista anmälningsdag för friluftskonfirmation 2018-19 är den 5/6 2018.

Vill du vara med eller har några frågor?

Kontakta Olof eller Kajsa!

Olof  Ringdahl

Olof Ringdahl

Mer om Olof Ringdahl

Områdeschef och präst i Gunnarps, Gällareds och Krogsereds församlingar