Förskolan Barnens Ark

Barnens Ark är en heltidsförskola i Svenska kyrkans regi. Förskolan ligger i centrala Falkenberg och har en avdelning som erbjuder förskoleverksamhet för barn i åldrarna 1-5 år med kristen profil. Vi har plats för ca 20 barn.

Att ha roligt och upptäcka tillsammans är viktigt både för barn och vuxna

Gyllene Regeln Allt vad ni vill att människor ska göra för er det ska ni också göra för dem.  Matt 7:12 Gyllene regeln är grunden i verksamheten och alla barn på Barnens Ark ska ges de bästa förutsättningar att trivas. Tiden på förskolan ska vara trygg, rolig, stimulerande och intressant.

Arbetet är utifrån läroplanen och alla barn ska känna sig uppskattade för den de är. Vi arbetar temainriktat. Vårt arbete syftar till att främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet. Vi vill inspirera barnen att vilja lära sig mera och söka kunskap på olika sätt.

Förskolan ligger i en gammal charmig villa med en härlig trädgård, eftersom vi har nära till Vallarnas friluftsområde gör vi många besök där.  Vi deltar i Barnens stund i kyrkan några gånger per termin.

Föräldraråd Vi har ett aktivt föräldraråd som bland annat ordnar fixardagar, lucia och midsommarfest tillsammans med oss.

Till er som ställer ert barn i kö till förskolan:

Förskolan Barnens Ark kommer att finnas kvar i lokalerna på Björckska vägen 5, fram till sommaren 2020.

I augusti 2020 startar förskoleverksamheten i nya lokaler i Skrea. (Bredvid Skrea kyrka).

Er plats i kön gäller alltså en plats på förskoleavdelningen i Skrea.

Köanmälan finns här.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Förskolan Barnens Ark 0346-552 80

Elisabet Dahlberg