Församlingspedagog barn 6-12 år 75 %, Falkenberg & Skrea

Ansök senast 29 september.

Vi söker en församlingspedagog till arbetet med barn i åldrarna 6 till 12 år i Falkenberg och Skrea församlingar. Du kommer att planera och genomföra verksamheten i våra minior- och juniorgrupper i vilka barnen träffas efter skoltid. Aktiviteterna ska sträva efter de mål Svenska kyrkan satt upp samt möta barnens behov. I tjänsten ingår också att planera och genomföra lovaktiviteter i både Falkenbergs och Skrea församlingar.

Församlingen bedriver söndagsskola i gudstjänsten och det ingår i tjänsten att planera och genomföra den. Tillsammans med övriga pedagoger, präster och musiker planerar och genomför ni olika gudstjänster på barnens villkor som äger rum vid några tillfälle per termin.

Stöd i diakonala arbetet

Som församlingspedagog deltar du också i det diakonala arbetet med familjer i behov av extra stöd. Vid behov kan din kompetens behövas vid ytterligare tillfällen i det arbetet.

I dina kontakter med skolan arbetar du för en god relation mellan kyrkan och skolorna i församlingen.

Du ingår i team med fritidsledare och samarbetar med övriga pedagoger, präster och musiker.

Kvalifikationer

Du är utbildad församlingspedagog, förskollärare eller lärare, alternativt har du annan pedagogisk utbildning och kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du är medlem i Svenska kyrkan och har en kristen tro som grund att stå på. Meriterande om du är utbildad i Bibeläventyr eller arbetat med det. Tidigare har du arbetat i församling eller varit ideellt engagerad i församling och har flera års erfarenhet av pedagogiskt arbete och att planera och genomföra det i enlighet med verksamhetsplan och mål.

Som person är du initiativrik, strukturerad och duktig på att samarbeta. Dina kunskaper i talad och skriven svenska är goda och du har god datorvana.

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 75 %