Diakon Vinberg-Ljungby församling

Stor frihet och eget ansvar att utveckla och hitta nya former för det diakonala arbetet.

 

Till Vinberg-Ljungby församling söker vi dig som med glädje, värme och energi känner dig kallad att vara diakon i vår församling.

Tjänsten är idag främst riktad mot vuxna och äldre där arbetet sker i gruppform och med hembesök. Det finns goda möjligheter för dig att med stor frihet och eget ansvar utveckla och hitta nya former för det diakonala arbetet där det ideella engagemanget tas tillvara. Den uppsökande verksamheten är en del av flera som församlingen gärna ser utvecklas.

Tillsammans med arbetslaget med präst, musiker, vaktmästare och pedagoger arbetar du för ett stimulerande och levande gudstjänstliv.

Kvalifikationer

Du är vigd diakon i Svenska kyrkans ordning och har några års erfarenhet av arbete som diakon. I din profession är du förtroendeingivande, lyhörd och närvarande.

Du bör trivas med att arbeta självständigt och tar gärna egna initiativ. Samtidigt är du en god medarbetare och lagspelare då tjänsten ställer krav på goda samarbetsformer inom arbetslaget och du kan se möjligheter i samarbeten även över församlingsgränser.

Musikalitet och kreativt skapande är meriterande förmågor för tjänsten.

Du är väl förankrad i Svenska kyrkan där du självklart är medlem och delar vår tro. Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänsteställe: Vinbergs församlingshem

Ansökan

Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se 
Sista ansökningsdag: 25 oktober 2020

Upplysningar om tjänsten

Martina Vallerius, områdeschef och präst, telefon 0346–372 62
Facklig företrädare Kyrkans Akademikerförbund Ib Pihlblad,
telefon 0703-06 66 44

Victoria Sorling

Victoria Sorling

Falkenbergs pastorat

HR-specialist