Diakon Susedalens församling

Till Susedalens församling strax söder om Falkenberg söker vi nu en diakon.

Vi söker dig som vill arbeta långsiktigt för trygga relationer och utveckla mötesplatser för gemenskap. I ditt uppdrag möter du församlingsbor i alla åldrar och som diakon är du både aktiv och tillgänglig.

I tjänsten ingår uppsökande verksamhet och hembesök liksom enskilda samtal, själavård och aktiviteter för grupper där du ser till såväl möjligheter som behov. Tillsammans med arbetslaget med präst, musiker och pedagog arbetar du för ett stimulerande och levande gudstjänstliv. Du medverkar i aktiviteter för våra familjer, våra konfirmander och våra äldre och deltar vid andakt på äldreboende.

Församlingen har ett uppbyggt samarbete med andra lokala aktörer i samhället och som diakon har du särskilt ansvar för det ideella engagemanget.

Kvalifikationer

Du är vigd diakon i Svenska kyrkans ordning och har några års erfarenhet av arbete som diakon. Du är trygg i självständigt arbete, är lösningsfokuserad och värdesätter samarbetet med såväl kollegor som ideella medarbetare och kan se vinster i samarbete över församlingsgränser. I din profession är du förtroendeingivande, lyhörd och närvarande. Du är tryggt förankrad i Svenska kyrkan där du självklart är medlem och delar vår tro. Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 80 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänsteställe: Slöinge församlingshem.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se 
Sista ansökningsdag: 25 oktober 2020

Upplysningar om tjänsten

Jennie Andersson, tf områdeschef, telefon 0346–371 10
Facklig företrädare Kyrkans akademikerförb. Ib Pihlblad, telefon 0703-06 66 44

Victoria Sorling

Victoria Sorling

Falkenbergs pastorat

HR-specialist