Diakon Susedalen 100 %

Ansökan går ut 10 januari

Falkenbergs pastorat består av 16 församlingar. Vi sträcker oss från stränderna i väster till skogarna i Hallands inland och vi finns i både tätort och landsbygd. Vi har ca 32 000 medlemmar. Som delar av samma kyrka har vi ett gemensamt uppdrag; att bära ut evangeliet om Jesus Kristus till människor. Vi gör det i gudstjänster, i grupper under veckan och i många personliga möten.

Till Susedalens församling, en levande landsbygdsförsamling strax söder om Falkenberg söker vi nu en diakon. Församlingen ligger mellan kust och slättlandet och här möts såväl tradition som förnyelse i församlingens liv. Församlingen har en väl utbyggd barnverksamhet, flera grupper i veckan för både barn och vuxna och inom våra gränser ligger även ett äldreboende. Tillsammans med Vessige och Okome församlingar utgör Susedalens församling det södra området i Falkenbergs pastorat.

Vi söker dig som vill arbeta långsiktigt för trygga relationer och bygga nätverk och möta församlingsbor i alla åldrar, vilket ger en bredd och skiftande utmaningar i tjänsteutövningen. Du har en vilja och en vision att fortsätta utvecklingen av församlingens diakonala arbete.

Som församlingens diakon arbetar du med uppsökande verksamhet och hembesök. Du vill finnas där för människor i alla åldrar, i enskilda samtal, själavård och grupper. Tillsammans med arbetslaget där präst, musiker och pedagog ingår arbetar du för ett stimulerande och levande gudstjänstliv. Du medverkar i aktiviteter för våra familjer, våra konfirmander och våra äldre och deltar vid andakt på äldreboende.

Kvalifikationer

Du är vigd diakon och har några års erfarenhet av arbete som diakon. Du värdesätter samarbetet med såväl kollegor som ideella medarbetare och kan se vinster i samarbete över församlingsgränser. I din profession är du förtroendeingivande, lyhörd, närvarande och har förmågan att arbeta självständigt. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar vår tro. Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %