Assistent i församlingsarbete 60%

Till våra grupper med barn i åldrarna 6 till 12 år i Falkenbergs församling söker vi nu en assistent i församlingsarbete.

I tjänsten som assistent i församlingsarbete kommer du att hålla i planeringen för verksamheten i våra minior- och juniorgrupper. Grupperna är aktiva under skolveckorna och följer till stor del läsåret. Under lovveckor erbjuder församlingen andra aktiviteter och även planeringen och genomförandet av dessa ligger i tjänsten.  Du kommer att arbeta tillsammans med en kollega i barngrupperna. I tjänsten ingår kontakt med skola och fritidshem och att fortsätta arbeta för och utveckla goda relationer med dem.

Du kommer att arbeta med söndagsskola som församlingen håller i samband med gudstjänst på söndagar och även planera och delta i andra gudstjänster som riktar sig till barn och familjer. I det arbetet ingår du i ett team med andra pedagoger, präst och musiker.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk utbildning som församlingspedagog, förskollärare, fritidsledare eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har några års erfarenhet av att i församling arbeta med barn och unga. Du är medlem i Svenska kyrkan och har i din egen tro en fast grund att stå på i ditt arbete. Det är meriterande om du tidigare arbetat med Bibeläventyr.

Som person är du engagerad i barn och unga, har en god helhetssyn, kreativ men samtidigt strukturerad i din planerings- och genomförandeförmåga. Du kommer att ingå i team med annan pedagogisk personal. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och vilja att samarbeta.

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 60 % med ev. möjlighet till anställning på högre tjänstgöringsgrad
Tillträde: 19 augusti eller enligt överenskommelse
Huvudsaklig placering: Falkenbergs församling

Sista ansökningsdag: 9 juni 2019
Ansökan: Skicka din ansökan med CV till falkenbergs.pastorat@svenskakyrkan.se

Upplysningar och kontakt

Anki Lidén, områdeschef och diakon, telefon 0767-98 40 52
Elisabet Dahlberg, arbetsled. barn &ungdomsverksamhet, telefon 0767-98 40 23
Facklig företrädare Lärarförbundet, Fredric Hillertz, telefon 0346-88 64 34
Facklig företrädare Vision Jan Grundström, telefon 0767-79 50 11

OM OSS

Sedan den 1 januari 2017 är Falkenbergs pastorat är en ny gemenskap bestående av 16 församlingar. Vi sträcker oss från stränderna i väster till skogarna i Hallands inland och vi finns i både tätort och landsbygd.  Vi är ungefär 150 medarbetare i pastoratet och vi arbetar i fyra geografiska områden.