Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Falkenbergs pastorat Besöks- och postadress: Nygatan 41, 31131 Falkenberg Telefon: +46(346)55200 E-post till Falkenbergs pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Alpha och Beta i Falkenberg Skrea

Unna dig lite egentid! Livet är för värdefullt för att rinna iväg.

Den bästa kurs jag varit på i hela mitt liv!

Alpha-deltagare

Tag chansen att gå någon av de populära samtalsgrupperna i Falkenberg och Skrea!

Kurser i Falkenberg

alpha 

Alpha är en kurs om livet och tron och vänder sig till alla som är nyfikna. Inga förkunskaper krävs.

Kursen består av tio träffar (varannan vecka). Varje gång inleds med en enkel måltid tillsammans. Därefter lyssnar vi till dagens föredrag (ca 45 min), innan vi delar upp oss i mindre grupper för samtal. I Alphagrupperna är det låg tröskel och högt i tak. Vi ser våra olikheter som en tillgång. Alla tankar, frågor och funderingar får rymmas.

Alphakurs logotyp, en människa bär ett frågetecken

Alpha vill möta de stora livsfrågorna. Vad är meningen med livet? Hur gör jag det bästa av min tid här på jorden?  Vad är evigt liv? Kan man förlåta vad som helst? Hur hittar jag själva livet mitt i allt som ska hinnas med?

Kursen är också en kortfattad och tydlig genomgång av kristen tro. Varje deltagare kan själv bilda sig en uppfattning och dela med sig av sina erfarenheter. Gemenskapen blir påtaglig i en grupp som vågar sig bortom väder och vind-samtal.

Alphakursen kan liknas vid en konfirmationsundervisning för vuxna.  Kursen är spridd över hela världen. Bara här i Sverige startar hundratals grupper varje år. I Falkenberg har de populära Alphakurserna funnits i flera år. 

start onsdag 26/9 2018. anmälan senast 10/9 till markus leandersson.

Kursen träffas därefter varannan onsdag kl. 18.30-21.00 i Kyrkans hus i Falkenberg.

Kursen ges samtidigt med Betakursen och avslutas med en gemensam lördag den 2 mars 2019.

Alphakursen är gratis med mat till självkostnadspris 30 kr.

 

BETA

De populära Beta-kurserna lockar alltfler. Beta är fördjupningskurser i kristen tro. Det är en fördel men inte ett krav att ha gått en Alphakurs innan. Under de 10 träffarna får du undervisning och tillfälle att dela tankar om livet och tron med andra.

I år finns fem olika och mycket intressanta Betakurser att välja mellan:

1. Bibelstudium över Apostlagärningarna                    

Apostlagärningarna är den fristående fortsättningen av Lukasevangeliet. Här läser vi om hur de allra första kristna lever, vilka frågor de brottas med och hur kristendomen tas emot.  Budskapet om Jesus har framgång, men möter också hårt motstånd med fängelse, tortyr och till och med avrättningar för de som tror. Det finns tydliga paralleller in i vår tid där kristen tro både hyllas och föraktas. I Apostlagärningarna hittar vi nycklarna till hur tron kan växa också när den blir ifrågasatt av kollegor, familj och vänner.
Ledare: Henrik Lindman 

2. Kvinnor i Bibeln                                      

En efterlängtad kurs som låter Bibelns kvinnor träda fram och ta plats. Några har bibelböcker uppkallade efter sig, andra kan tyckas ha en biroll i berättelsen, men har avgörande betydelse i Bibelns dramatik. Vad händer när vi läser klassiska bibelberättelser ur kvinnornas perspektiv? Möt Eva, Saraj, Lea, Rakel, Rut, Ester, Bat-Seba, Maria Magdalena, Jungfru Maria och många fler. Kursen ger inspiration till ditt eget bibelläsande och en stor igenkänningsfaktor när vi lär känna Bibelns viktiga kvinnor, som nog inte var så olika oss.  
Ledare: Mona Nilsson

3. Bönen – en källa till liv                        

Bön är att umgås med Gud. I den här kursen får du hjälp att hitta in i bönens värld och fördjupa ditt eget böneliv. Vi öser ur Kyrkans rika erfarenheter och prövar olika bönemetoder, lyssnar till råd från de som levt länge i bön och söker Gud i tystnaden. Kursen innehåller inget studiematerial och passar bra för dig som inte behöver mer prat och ord, men stillhet, eftertanke och meditation.
Ledare: Elisabet Dahlberg

4. Växa i tro – om lärjungaskap             

En kurs om lärjungaskap. Passar både för dig som är ny i tron och vill få mer kunskap och hjälp att leva som kristen, men också för dig som levt i länge i tron och vill fördjupas. Utifrån konkreta och tydliga bibelord samtalar vi kring trons begrepp, värderingar, livsstil och hur Gud ska få prägla hela livet. Kursen ger dig en ovärderlig nyckelknippa av bibelord att kunna återvända till i livets olika situationer.
Ledare: Jan Lundahl

5. Yttersta tiden och evigheten           

En viktig och intressant djupdykning i Bibelns undervisning om yttersta tiden. Vilka besked ger Gud oss, hur känner vi igen tecknen och hur får det prägla våra liv? Vad händer egentligen bortom tiden och min egen död och vad vet vi om Jesu återkomst? Kursen reder ut begreppen och tydliggör vad som är fakta och vad som är spekulationer om ett ämne som fascinerat människor i alla tider.
Ledare: Alfons Lindholm

start onsdAG 26/9 2018. ANMÄLAN SENAST 10/9 TILL MARKUS LEANDERSSON.

Kurserna träffas varannan onsdag kl. 18.30-21.00 i Kyrkans hus i Falkenberg.

Kursen ges samtidigt med Alphakursen och avslutas med en gemensam lördag den 2 mars 2019.

Betakursen är gratis med mat till självkostnadspris 30 kr.

Markus  Leandersson

Markus Leandersson

Falkenbergs pastorat

Präst

Mer om Markus Leandersson…

Präst i Falkenbergs församling

Kurser i Skrea

Växtplats för vuxna

1. The Big Five – Bibelsafari

På vilket sätt är förlåtelse en väg till inre hälsa? Hur ber man och varför är Jesus så viktig för kristendomen? Under fem kvällar lär vi känna några av kristendomens viktigaste ämnen för att upptäcka livet och kraften i Bibelns värld. Inga förkunskaper krävs.
Ledare: Bengt Svensson, Thomas Bodiroza Lindh

Färgglada pusselbitar i en hög
Bild: Hans-Peter Gauster/Unsplash

2. ”Studieresa” till Efesos och Korint

Vilka frågor brottades de första kristna med? Hur såg livet ut för dem? Vad är likt och olikt vår tid? Vi gör en resa i tiden och besöker församlingarna i Korinth och Efesos i Grekland 20-50 år efter Jesus uppståndelse för att förstå mer om oss själva och kyrkan idag.
Ledare: Anders Björnberg

3. På väg, en grupp för kvinnor

Vill du ha mer av glädje och frid i ditt liv? I kvinnogruppen På väg samtalar vi med utgångspunkt från bibelmeditationer och våra erfarenheter om hur vi kan stärka relationen till våra medmänniskor, Gud och oss själva.
Ledare: Cecilia Engström, Elisabet Svensson

Start 27/9 2018. Anmälan senast 12/9 till Thomas Lindh.

Kurserna träffas därefter varannan torsdag udda veckor kl. 18.30-20.45 i Skrea församlingshem.

Vi inleder med att äta en bit mat tillsammans, tar del av kvällens tema, delar våra erfarenheter och lyssnar på varandra. Maten kostar 30 kr. 

Thomas Bodiroza Lindh

Thomas Bodiroza Lindh

Falkenbergs pastorat

Präst

Mer om Thomas Bodiroza Lindh…

Präst i Skrea församling