Alpha & Beta i Falkenberg

En möjlighet att hitta dig själv!

ALPHA vänder sig till dig som är mitt i livet och vill hitta en plats att diskutera livsfrågor. Kursen är också en kortfattad översikt av kristen tro.
Som en konfirmationskurs för vuxna alltså. Inga förkunskaper krävs. Kursen består av tio träffar (varannan vecka) med föredrag och samtal. Alla tankar, frågor och funderingar rymmas.
ALPHA vill möta de stora livsfrågorna. Vad är meningen med livet?
Hur gör jag det bästa av min tid här på jorden? Vad är evigt liv?
Kan man förlåta vad som helst? Hur får jag tiden att räcka till? Kvällarna blir en oas av egentid mitt i vardagens ekorrhjul.

BETA

Beta är den naturliga fortsättningen på Alpha. I Betakurserna fördjupas samtalen kring livet och tron. Det stora intresset för Alpha och Beta har gjort att vi i år kan erbjuda hela sju Betakurser. Välj och vraka!
Välkommen med din anmälan!

1 Alpha.2

Passar särskilt för dig som just gått Alpha och är nyfiken på mer.
Lär känna din bibel, livets utmaningar och vägval, hur ser jag Guds vägledning i min vardag.
Ledare: Benny Johnsson, Tulla Danielsson

2 Alpha bön

En kurs som fördjupar ditt böneliv. Vad lär oss bibeln om bön och bönesvar, mirakel och bönens ökenperioder. En kurs både för vana bedjare och den som är ny i tron. Ledare: Per och Elisabet Axell

3 Skapelsen

Ett komplext underverk eller ett slumpverk? Vad säger bibeln om universum och vår plats i tillvaron. Vad är vårt ansvar och Guds ansvar? Vad är meningen och målet med skapelsen? En spännande samtalsgrupp som sveper genom årmiljoner och landar i våra vardagsbeslut.
Ledare: Henrik och Ingrid Lindman

4 Den tidiga kyrkohistorien

– de stora diskussionerna, de stora teologerna, de stora vägvalen.

En djupdykning i Kyrkans spän-nande historia. Hur resonerade man och vilka var människorna bakom de beslut som formade den världsvida kyrkan och den europeiska utvecklingen?
Ledare: Stefan Svensson

5. Växa i tro

– utifrån Johannesevangeliet Johannes var en av apostlarna. Hans livsvandring gick från att vara en kaxig ung fiskare till att bli en kärleksfull och klok biskop. Utvalda vardagsnära bibelord från Johannes blir en nyckelknippa av livskunskap i din vardag. Kursen bygger på gruppens samtal om livet och tron.

Ledare: Jan Lundahl

6. Gudstjänstens ABC -

Vad betyder allt som händer i en gudstjänst?
Stå, sitta, korstecken, nattvard och förbön. Vad handlar ord som kyrie och välsignelse om. Varför har våra högtider hamnat där de är i almanackan, och varför firar vi pingst och midsommar?
Ledare: Mona Nilsson

7. Bibelns giganter

I bibeln ryms allt från kungar och drottningar till tiggare. Kliv in i verklighetens såpopera. Kursen är också en perfekt inspiration om du funderar på att besöka Israel.

Ledare: Elisabet Dahlberg

För både Alpha- och Betakurserna gäller

Start: 23 september kl 18.30- 21.00 (varannan onsdag) Kostnadsfritt Anmälan senast 7 september till: markus.leandersson@svenskakyrkan.se 072-4653229

Vi följer FHMs rekommendationer om folksamlingar. Om kurserna tvingas ställas in eller skjutas fram p g a Covid 19-pandemin får du meddelande om det