44 nya träd på Kapellkyrkogården

Under hösten tar vi ner sjuka träd för att få plats med nya ekar, körsbärsträd, lindar och plataner.

Kapellkyrkogården - Falkenberg

Eftersom våra fina gamla kastanjer har drabbats av sjukdom så måste vi ta ner dessa. Här planterar vi 18 ekar istället och ser fram mot en fantastisk ekalle'.

Även våra yngre kastanjer är sjuka och vi tar ner de sista för att kunna sätta 17 fylldblommiga körsbärsträd. Vi hoppas vi får en fantastisk vårblommning om några år.

Vi kommer också att plantera några lindar och plataner - för att få en varierad och lummig kyrkogård.

Vi ber om ursäkt för avspärrningar och andra olägenheter, men vi hoppas att vi kommer att få njuta av de nya träden och dess ekosystemtjänster i många generationer framöver.

Anna Ekengren, landskapsingenjör