Funderar ni på bröllop

Sommartid är bröllopstid. Visst är det så, men det går lika bra när som helst under året. Egentligen finns det väldigt få måsten när det gäller bröllop.

Det är ju så lätt att förväntningar och drömmar växer sig så stora att det aldrig blir av. Fast själva poängen med vigseln är ju att få bekräfta sin kärlek till varandra och sätta in sin relation i ett livslångt sammanheng. Det är alldeles gratis och kräver varken dyra kläder eller massa gäster -  om man inte vill förståss!

Det juridiska är detsamma i borglig och kyrklig vigsel. Men i en kyrklig vigsel sätts parets relation också in i Guds sammanhang med bibelord, bön och välsignelse. Kyrkan vill vara en samtalshjälp kring äktenskap och familjeliv. I vigselakten sätter vi ord på det som vi längtar efter och hoppas på.

En del vill göra sitt bröllop till livets stora fest med många gäster. För andra passar det lilla formatet bättre. Ibland kan det vara en hjälp att kontakta en präst och förutsättningslöst prata om äktenskap och vigsel. Då är det lättare att hitta en form som passar för just er.

Inför vigseln träffas präst och vigselpar för ett vigselsamtal. Det är en unik möjlighet att prata om ert liv tillsammans, hur ni blev ni och vilka förväntnigar man har inför framtiden.

Att få gifta sig är framför allt ett sätt att ta relationen på allvar, att bry sig om varandra.  Visst är er relation värd att firas!

Boka vigsel gör ni via Bertil Göranzon 0346 55 214