Falkenberg-Skrea Besöks- och postadress: Nygatan 41, 31131 FALKENBERG Telefon: +46(346)55200 E-post till Falkenberg-Skrea

På väg – stödgrupp för barn och unga i sorg

För dig som är ung och lever med sorg och vill träffa andra i samma situation

Skrea församling startar en stödgrupp för barn och unga, som mist förälder eller syskon genom dödsfall.

Vi träffas fyra gånger i Skrea församlingshem. Vi delar tankar och funderingar, äter gott och gör saker tillsammans. Varje tillfälle har ett tema t.ex. min familj, minnen, mina känslor.

För de vuxna finns det möjlighet att träffas samma tid som barnen i en egen grupp där vi t.ex. kan samtala om hur får jag vardagen att gå ihop? Hur kan jag förstå barnets reaktioner m.m.

Det är bra om det har gått minst sex månader efter dödsfallet innan man börjar i gruppen, men det gör inget om det gått flera år.

Vi som leder gruppen har mångårig erfarenhet av arbete med barn och unga. Vi samlar ihop anmälningar efterhand, ser till sammansättningen i gruppen och startar när det blir minst fem deltagare.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Karin Persson tel: 0346 - 552 56 e-post Karin Persson eller Helen Wallén tel: 0346 - 552 55 e-post Helen Wallén