Falkenberg-Skrea Besöksadress: Nygatan 41, 31131 FALKENBERG Telefon: +46(346)55200 E-post till Falkenberg-Skrea Webbplats

Konserter

Falkenbergs kyrka

Sönd. 2/7 kl. 19.30 Pianoafton

Henrik Marmén, Malmö

Henrik Marmén har studerat för bland andra Hans Pålsson och Hans Leygraf vid Mozarteum i Salzburg och är numera verksam som orkesterchef vid Malmö Opera. Vid kvällens konsert framförs musik av Mozart, Beethoven, Schubert och Chopin på kyrkans Steinwayflygel.

Sönd. 16/7 kl. 19.30 Romanser, arior och visor

Linda Thorslund, sopran Eric Thorslund, tenor Ulf Segerberg, flygel och orgel

Linda och Eric Thorslund är verksamma i Stockholm som solister och korister i olika sammanhang men återvänder i sommar till Lindas hemstad för att göra ett program med musik av kompositörer som Händel, Purcell, Stenhammar, Rangström och Taube.

Sönd. 23/7 kl. 19.30  Orgelkonsert

Gunnar Idenstam, Stockholm

Konsertorganisten Gunnar Idenstam är känd världen över för sitt virtuosa spelsätt, sina halsbrytande improvisationer och sin nydanande attityd till orgelkonsten. Kvällens konsert innehåller musik av Praetorius, Bach och Dupré samt improvisationer.

S:t Laurentii kyrka

Lörd. 1/7 kl. 12.00 Lunchmusik

Helena Cervin, sopran Karin Knutson, cello Berit Larsson, piano

Lörd. 8/7 kl. 12.00 Lunchmusik

Tom Bilden, trumpet Tommy Janfalk, althorn Camilla Nilsson, trombon Ulf Molund, trombon Sven-Arne Olofsson, bastuba

Sönd. 9/7 kl. 19.30 Two Generations

Hannah Svensson, sång Ewan Svensson, gitarr

Den kritikerrosade duon med far och dotter Svensson tar er med på en musikalisk resa mellan jazz, blues och visa. Programmet lyfter fram sångerskor som Eva Cassidy, Billie Holiday, Ella Fitzgerald och Monica Zetterlund.

Lörd. 15/7 kl. 12.00 Lunchmusik

Ludvig Åhlin, sång Ulf Segerberg, piano

Lörd. 22/7 kl. 12.00 Lunchmusik

Rebecka Grimberg, flöjt och sång Maria Janfalk, piano och sång

Lörd. 29/7 kl. 12.00 Lunchmusik

Ulf Segerberg, orgel

Sönd. 30/7 kl. 19.30 Duo Kleiman & Fogel

Björn Kleiman, violin Martin Fogel, gitarr

Björn Kleiman och Martin Fogel har båda studerat i London och är numera verksamma där som solister, kammarmusiker och pedagoger. I sommar konserterar de i Sverige med ett program som innehåller musik av Bach, Aulin, Paganini, de Falla och Piazzolla.

Sönd. 6/8 kl. 21.30 Levande ljuskonsert

Göteborgs Ungdomskör Anne Johansson, dirigent

Göteborgs Ungdomskör, under ledning av Anne Johansson, består av ungdomar i åldern 17-28 år, där de flesta gått i Brunnsbo musikklasser. Kören har prisats vid ett flertal internationella körfestivaler och tävlingar. Kvällens program innehåller bl.a. svensk folkmusik och musik av Rheinberger, Whitacre och Rehnqvist

Skrea kyrka