Det handlar om dig!

Att konfirmera sig är att ge sig själv chansen att fundera lite extra på det viktigaste som finns – du själv!

Vi lyfter frågor som:

Vad är meningen med livet?

Finns Gud?

Att bli vuxen. Kärlek, sex och vänskap.

Vad är speciellt med kristen tro?

Hur får jag bättre självförtroende?

Vad händer efter döden?

Under konfirmationstiden får du tillfälle att på ett kul och intressant sätt lära dig mer om kristen tro. Fundera och samtala om vad du vill med ditt liv. Du får chansen att lära känna nya kompisar och åka på konfirmationsläger. Konfirmandarbetet i Skrea och Falkenbergs församlingar sker gemensamt i Falkenbergs församling.

Vi tror att man lär sig bäst om man har kul samtidigt. Därför består vår konfirmationsundervisning av en masa olika aktiviteter och delar såsom musik, diskussioner, lekar, film och gruppövningar. Kristen tro är mer än fakta. Under andakt får du chansen att varva ner och för dig själv fundera på vem Gud är och vad egen tro kan vara.

Under konfirmationstiden åker vi på ett eller två läger. Läger brukar vara höjdpunkten för konfirmationsgrupperna och skapar oförglömliga minnen.

I församlingarna har vi ett flertal ungdomar som hjälper till med lekar och gruppövningar. De är faddrar och har själva varit konfirmander för något eller några år sedan. Nu satsar de allt för att årets konfirmander ska trivas och få en härlig tid tillsammans.

Konfirmand till hösten?

Du som är född 2002 är välkommen att konfirmationsläsa till hösten. I våra församlingar finns flera alternativ.

1. Läsning en eftermiddag i veckan under höst och vår. Konfirmation i maj 2017.

2. Sommarkonfirmation. Vi träffas några tillfällen under våren 2017 och intensivläser sedan under de tre första veckorna på sommarlovet. Konfirmation i början av juli månad 2017.

3. Fotbollskonfirmation. Om tillräckligt många i ditt fotbollslag (Falkenbergs FF, Böljan IF eller Skrea IF) vill konfirmationläsa har vi möjlighet att bilda en grupp utifrån laget och då anpassa läsningen till dina träningstider.

Vid behov kan särskolegrupp ordnas.

För att konfirmeras måste du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Om du inte redan är det kan du bli det under konfirmationstiden. Det är möjligt att delta i konfirmationsundervisningen utan att konfirmeras.

För mer information om konfirmation kontakta Rose-Marie Magnusson 0346 – 552 22 eller Rose-Marie Magnusson