En fantastisk möjlighet

"Tänk att jag fick vara där framme!"

Så sa ett barn efter lillasysterns dop. Det var ett stort ögonblick att få vara delaktig. Förr var dopfunten placerad längst bak i kyrkan för att visa att den som döps blir medlem i Guds familj. Nu är dopfunten i många kyrkor placerad längst fram. Alla kan se vad som händer och i dopet få säga välkommen.

Människan döps till gemenskap, som sträcker sig långt bortanför Suseån och våra synliga gränser; den världsvida kyrkan (där det finns ett gemensamt ansvar och där det behövs många som ber för vår värld)

Dopet finns för att Jesus i dopbefallningen en gång sa: Gör alla folk till mina lärjungar, Ta hand om varanda och Jag är med er! Jesus visste nog att människor behövde riten. Där finns storheten i det lilla, bortom orden.

Alla som döps får ett dopljus, som i dopet tänds på Kristusljuset. Alla våra livsdagar ser olika ut av glädje, tvivel, uppgivenhet och vardagslunk. Dopljuset påminner oss om att där får vi hämta kraft.

Välkommen till dop! Även om barndop är vanligast är det fler och fler som döps som vuxen.

Det finns dopgudstjänster på lördagar och i söndagens gudstjänst finns alltid möjlighet till dop.

För bokning av dop i Skrea kyrka kontakta Helen Wallén 0346-552 55

För bokning av dop i S:t Laurentii kyrka, Hertings kyrka och Falkenbergs kyrka ring Bertil Göranzon 0346-552 14