Falkenberg-Skrea Besöks- och postadress: Nygatan 41, 31131 FALKENBERG Telefon: +46(346)55200 E-post till Falkenberg-Skrea

Diakoni

Ubi caritas et amor, ubi caritas Deus ibi est. Där barmhärtighet och kärlek bor, där är också Gud, där är också Gud.

Kyrkans tjänst i kärlek

Diakoni betyder tjäna och har sin grund i Bibeln och i hur Jesus mötte människor. Han visade villkorslös omsorg om sina medmänniskor och tog ställning för de mest utsatta. Diakoni är medmänsklig omsorg grundad i Kristi kärlek, uttryckt i kyrkans liv och i uppdraget att försöka följa Hans exempel. Att möta varandra och de mest utsatta med ömsesidig kärlek, respekt, barmhärtighet och solidaritet. Det handlar om att älska sin nästa som sig själv.

Jesus säger: Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra.  Joh.13:34

Enskilda samtal

Möjligheten till enskilt samtal finns i såväl Falkenbergs som Skrea församling.

För Falkenbergs församling kontakta

Diakon Anita Palmblad 0346 – 552 16

Diakon Helena Pihl  0346 – 552 17

Diakoniassistens (vik) Maria Fenixell 0346-552 01

Skrea församling

Diakon Susanne Ottosson 0346 – 552 53

Leva vidare grupp

Att förlora en anhörig innebär påfrestningar för både kropp och själ. Det kommer nya tankar, nya frågor och känslor efter det som har hänt. Varje människas sorg är unik, men ofta kan det ändå vara till hjälp att få dela sina tankar och erfarenheter med andra i liknande situation.

Grupper startar kontinuerligt.

För mer information kontakta Helena Pihl 0346 – 552 18

Hembesök

Önskar du hembesök är du välkommen att kontakta någon av diakonerna i antingen Falkenbergs eller Skrea församling.

Retreat

I vårt höghastighetssamhälle vill vi ge människor möjlighet att stanna upp, möta sig själva och få tid till reflektion. I en kravlös miljö ges möjlighet att möta djupare behov – tystnaden är retreatens stora gåva. Vi samlas och delar en ordlös gemenskap, där var och en får följa sin egen rytm och egna behov. Alla måltider intas under tystnad, med stilla musik. Dagarna har en inramning med mässa och tidebön. Det ges också möjlighet till själavårdande samtal, personlig förbön och bikt.

För mer information kontakta diakon Susanne Ottosson 0346 – 552 53

NYTT! Familjediakoni

Är Du ensamstående förälder och behöver stöd i livet? Då kan Du vända Dig till oss som arbetar inom familjediakonin.

Falkenbergs församling:

Diakon Helena Pihl 0346-552 18

Diakoniassistent (vik) Maria Fenixell 0346-552 01

Skrea församling:

Diakon Susanne Ottosson 0346-552 53

NYTT! Flyktingdiakoni

För dig som inte har Sverige som ursprungsland. Gemenskap under enkla former med fokus på integration i det svenska samhället. Varmt välkomna!

Torsdagar kl. 15.00-19.00 Språkcafé i Kyrkans Hus

Söndagar kl. 10.00 gemensamt deltagande i gudstjänsten i Falkenberg kyrka och efterföljande fika och diskussion

Söndagar kl. 14.00 Eritreansk gudstjänstgemenskap i Falkenbergs kyrka

Kontakt: Diakoniassistent Krikour Koldalian 072-194 21 38

NYTT! Vill Du ge en gåva?

Det finns många sätt att stödja kyrkans diakonala arbete. Ett sätt är ge en ekonomisk gåva. För gåvan köper vi diakoner presentkort i mat- eller klädbutik för att sedan dela ut till behövande i Falkenberg och Skrea församlingar.

Du väljer själv vilket ändamål Du vill gynna. Var noga med att märka din betalning med något av följande ändamål!

·        Diakoni (arbete med utsatta människor i alla åldrar och livssituationer)

·        Familjediakoni (arbete med barnfamiljer i fattigdom)

·        Flyktingdiakoni (arbete med flyktingar och deras integration i det svenska samhället)

Swish: 123 369 9824