Barnens Ark

Barnens Ark är Svenska kyrkans förskola. Förskolan ligger i centrala Falkenberg och har en avdelning som erbjuder förskoleverksamhet för barn i åldrarna 1-5 år med kristen profil. Vi har plats för ca 20 barn.

Arbetet är utifrån läroplanen och att alla barn ska känna sig uppskattade för den de är.

Med ”Gyllene Regeln” Allt vad ni vill att människor ska göra för er det ska ni också göra för dem.  Matt 7:12 som utgångspunkt är målsättningen att alla barn på Barnens Ark ska ges de bästa förutsättningar att trivas. Tiden på förskolan ska vara trygg, rolig, stimulerande och intressant.

Att ha roligt och upptäcka tillsammans är viktigt både för barn och vuxna.

Vi arbetar temainriktat. Vårt arbete syftar till att främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet. Vi vill inspirera barnen att vilja lära sig mera och söka kunskap på olika sätt.

Vår förskola ligger i en gammal charmig villa med en härlig trädgård, eftersom vi har nära till Vallarna (friluftsområde) gör vi många besök där. Vi deltar i Barnens stund i kyrkan några gånger per termin.

Vi har ett aktivt föräldraråd som bland annat ordnar fixardagar, lucia och midsommarfest tillsammans med oss.

Kö-anmälan lämnas skriftligt till förskolan eller via mail

Falkenberg.barnensark@svenskakyrkan.se

Köblankett >>

Förslag och synpunkter >>