Alpha och Beta

Nu är det äntligen dags för en ny omgång av de populära Alpha- och Betakurserna i Falkenberg och Skrea. Alpha är en upptäckarkurs för vem som helst. Inga förkunskaper krävs. Beta är fortsättningen med nya kurser för varje år. Unna dig lite egentid varannan onsdag- eller torsdagskväll. Livet är för värdefullt för att rinna iväg.

Alpha i Falkenberg och Skrea

är tänkt som en paus i vardagen. Tillsammans med andra får du chansen att reflektera över livsfrågorna, men också lära dig mer om kristen tro. Föredrag och samtal om livets innersida. Högt i taket och plats för alla tankar och funderingar. Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig både till dig som känner dig hemma i kyrkan och till dig som aldrig satt din fot där tidigare, men som är lite nyfiken.  På Alpha tar vi livet på allvar och hittar glädjen i det.  Du visste väl förresten att för den som inte är konfirmerad räknas Alpha som en förberedande kurs till vuxenkonfirmation.

Några röster från tidigare deltagare:

”Alpha har gett mig bättre förståelse av andra och blivit en hjälp i vardagen”

”Den bästa kurs jag varit på i hela mitt liv”

”Det har varit så öppen stämning i gruppen. Tillåtet att prata om livet och tron”

”Föredragen har varit tydliga, innehållsrika och lätta att ta till sig.”

”För mig blev kursen en fördjupning av tron och en nyfikenhet att söka Gud.”

Start: Falkenberg 27 september i Församlingsgården kl. 18.30-21.00 varannan onsdag, Skrea 28 september kl 18.30-21.00 i Församlingshemmet varannan torsdag.

I både Falkenberg och Skrea är Alphakursen tio träffar om livet och tron. Kursen är kostnadsfri, och maten till självkostnadspris.

Anmälan för Falkenberg till Markus Leandersson 0346-55213 senast               15 september och för Skrea Thomas Bodiroza Lindh 0346-55251 senast 21 september.

Ledare i Falkenberg Markus Leandersson och i Skrea Bengt Svensson och Thomas Bodiroza Lindh

Betakurserna

är fördjupningskurser i kristen tro. I Falkenberg erbjuder vi i år fyra olika Betakurser och i Skrea två. Det är en fördel men inte ett krav att ha gått en Alphakurs innan.

Falkenberg

1 ”Alpha 2” Jesu liv och bibelns land. Kursen tillkommen som ett direkt önskemål från flera som gick Alpha förra året. Den upplagd som Alpha med ett inledande föredrag om kvällens ämne och därefter samtal i smågrupper. Det övergripande temat handlar om Jesus och bibelns land. Ett fantastiskt sätt att lära känna den historiske Jesus, landet, kulturen etc, men också vad Jesus betyder för oss idag. En kurs med mycket fakta, upptäckarglädje och möjlighet att få lite mer ”kött på benen” i sin tro egen tro.
Ledare: Elisabeth Dahlberg. (Eventuellt blir det också några gästföreläsare).

2 Bibelstudium kring Romarbrevet.  Undervisning och samtal. Romarbrevet räknas som Paulus allra viktigaste brev och utgör kärnundervisningen om kristen tro.  Här får vi del av Paulus djupa teologi. Det var t ex i Romarbrevet som Martin Luther hittade vägen tillbaka till den frälsande tron och fann sina argument för reformationen.  Den här kursen är till för dig som söker fördjupning bibeln och gemenskap i bibelläsandet.

Ledare: Henrik Lindman

3 Trons inre växt – Utforska din egen tro och fördjupas i din gudsgemenskap. Genom musik, bilder, eget skapande, samtal mm ger vi tron näring att växa. Varje gång inleds med en enkel meditation i kyrkan.  Ett tillfälle att hämta andan och ta sig tid att reflektera.
Ledare: Mona Nilsson och Anita Palmblad

4 Upptäck Lilla Katekesen – en källa av livskunskap. Med anledning av 500-årsjubileet av reformationen uppmärksammar vi Martins Luthers kanske mest kända verk. Lilla katekesen har präglat generationer. Inte sällan med krav på utantillkunskap. Nu läser vi den i och för vår tid, med nya glasögon och hittar livser­farenhet och varm tro, människokärlek och en briljant pedagogik.  Kursen rymmer både kyrkohistoria och praktisk tillämpning av det kanske mest spridda och kända ur bibeln, grundreglerna för vår civilisation.
Ledare: Ännu inte helt klart

Start: Onsdagen den 27 september kl 18.30-21.00 i Församlingsgården  och träffas sedan varannan onsdag.

Anmälan: Du anmäler dig lättast genom e-post  Markus Leandersson Skriv Namn, adress, e-post, telefon och vilken Betakurs du önskar gå. Anmäl dig senast 15 september 2017.

Skrea

1 På väg, en kvinnogrupp, där tron får växa

Vill du ha mer av glädje och frid i ditt liv? Vill du öva dig i tålamod och självbehärskning? Vill du fördjupas i kärleken? I kvinnogruppen På väg samtalar vi med utgångspunkt från bibelmeditationer och våra erfarenheter om hur vi kan stärka relationen till våra medmänniskor, Gud och oss själva, och pröva tron tillsammans i Guds närhet.

Ledare Cecilia Engström och Elisabet Svensson.

2 Apostlagärningarna - Kyrkans första tid

De första lärjungarna hade varit ögonvittnen till något ofattbart: Gud hade blivit synlig i Jesus från Nasaret. Apostlagärningarna berättar fortsättningen på Jesushistorien och handlar om kyrkans första trettio år. Vad kan vi lära oss av de erfarenheter som den första generationens kristna gjorde? Vilka insikter gjorde de som vi har nytta och glädje av idag?

Ledare Anders Björnberg.

Start: 14 September i Skrea kl 18.30-20.30 i Församlingshemmet varannan torsdag

Anmälan: Du anmäler dig till Thomas Bodiroza Lindh, 0346-55251 eller maila Thomas Bodiroza Lindh Skriv namn, adress, e-post, telefon och vilken Betakurs du önskar gå. Anmäl dig senast 8 september.