TACK!

JULHJÄLPEN – Tack alla som på något sätt bidrog till att vi kunde ge 70 hushåll en godare jul samt bidra till Skåne Stadsmissions arbete.

En vecka före julafton gick Julhjälpen Svenska kyrkan Eslöv av staplen. Cirka 70 hushåll – inklusive ca 90 barn – fick chans till en godare jul då vi med er hjälp kunde dela ut matkassar, hygienartiklar, kläder, julklappar, leksaker med mera – beroende på vilka behov som fanns.

De saker som inte fick nya ägare vid detta tillfälle kom Skåne Stadsmission till del i deras arbete med hemlösa.

Stort TACK till alla som hjälpt till på olika sätt – utan era goda krafter hade vi inte kunnat att genomföra detta.

TACK alla som skänkte saker och/eller ställde upp med er tid!

TACK till följande sponsorer: Ica Kvantum, Coop Eslöv, Stora Coop Flygstaden, Orkla, Bifrostorden och Logen 18 Mjölner, Kavli, Arken Zoo, Sisters International, Babyshop Group.

Maria Glad trivs med gemenskapen med de andra som valt att arbeta ideellt i Svenska kyrkan Eslöv Foto: Renée Backe

Ideell i Svenska kyrkan – varför?

Vi frågade några av de ideella som hjälpte till att packa matkassar, sortera kläder och så vidare inför julhjälpen om varför de valt att engagera sig ideellt.

Maria Glad: För den sociala biten – gemenskapen. Och så tycker jag om att hjälpa! Vi är ett mysigt gäng. Rekommenderar fler att vara med!

Jennie Runesson: Det är andra året jag är här och hjälper till med julhjälpen. Jag är trebarnsmor och särskilt så här innan jul påminns jag om att inte alla har det så bra som jag. Jag hinner inte engagera mig i den utsträckning som jag skulle vilja, men här kan jag bidra så mycket jag kan utan att binda upp mig eller att det på något sätt förpliktigar. Idag hjälper jag till här med julhjälpen, en annan gång kanske jag kan vara med på ett annat evenemang. Eller bara sitta och prata med någon på öppna caféet som känner sig ensam.

Jag tror många vill göra något för att göra vår värld bättre men överväldigas av att den är stor och att det egna bidraget inte hjälper så mycket. Det är lätt att glömma att man kan bidra på nära håll; lokalt.

Afrah Alabar: Jag tycker om att hjälpa till! Och det är ett jättebra sätt för mig att lära mig svenska bättre. Jag kommer från Syrien och har varit i Sverige i fyra år. Jag bor granne med Hållplats för själen Eslöv och blev nyfiken på vad det var. Sedan dess är jag här ofta.

Jennie Runesson: "–Jag hinner inte engagera mig i den utsträckning som jag skulle vilja, men här kan jag bidra så mycket jag kan utan att binda upp mig eller att det på något sätt förpliktigar." Foto: Renée Backe

Är du intresserad av ideellt engagemang?

Kontakta samordnare Marie Linde!