Reformationsåret 2017

I år är det 500 år sedan den tyske prästen Martin Luther började reformera kyrkan. Han ville bland annat att gudstjänsten skulle firas på ett språk som alla förstod och att ingen skulle kunna köpa sig fri från straff för sina synder. Reformationsåret 2017 kommer att firas av församlingar över hela Sverige. Eskilstuna församling är inget undantag. Du hittar programmet här!

Program under 2017

Söndag 29 oktober
Lutherjubileum i Strängnäs domkyrka. Alla körsångare i Strängnäs stift bjuds in. Maria Küchen medverkar. En del nyskriven musik, musikalisk lek med psalmer och nya fräscha arrangemang!

Lördag 11 november
Musikaliskt Lutherfirande i Klosters kyrka med en stor del av körerna i Eskilstuna församling.