Vi hjälper dig som tillhör riskgrupp med att handla eller att hämta ut medicin.

Svenska kyrkan Eskilstuna pastorat samarbetar med Eskilstuna kommun för att nå isolerade äldre personer över 70 år får mat och mediciner under tiden de måste hålla sig hemma. OBS! Från och med vecka 26 till vecka 35 erbjuder vi bara handling tisdagar och torsdagar.

Behöver du hjälp med din ansökan? Kontakta Eskilstuna Direkt på telefonnummer 016-710 10 00, telefontid måndag-torsdag 08.00-16.30 och fredag 08.00-16.00. OBS! Från och med vecka 26 den 22 juni till vecka 35 augusti erbjuder vi bara handling tisdagar och torsdagar.

Handläggningstiden från att vi har tagit emot en digital ansökan ligger just nu på 2 arbetsdagar. Svenska kyrkan Eskilstuna har ett samarbetsavtal med ICA och Apotek Hjärtat.

Engångsfullmakt - organisation. Undertecknad ger härmed utsedda personer vid nedan angiven organisation/enhet fullmakt att för min räkning hämta ut mina läkemedel på apotek. Fullmakten gäller för ett tillfälle och för de läkemedel som står på baksidan av denna fullmakt. Fullmakten ska även gälla för att (kryssa i avsedd ruta om det är aktuellt):

Fullmakten gäller för utsedda personer vid

Organisationens/enhetens namn:

Läkemedel som jag behöver.

Mer om utbyte av läkemedel. När du hämtar ut ett läkemedel på recept kan du bli erbjuden ett annat läkemedel än det som står på receptet. Det heter generiskt utbyte och betyder att apoteket byter ut det läkemedel som står på ditt recept till ett annat läkemedel med samma verksamma ämne. Om det finns ett billigare alternativ är apotek skyldiga att erbjuda dig utbyte. Du kan alltid få det läkemedel som din läkare skrivit på receptet, men då får du själv betala mellanskillnaden mellan det läkemedlet och det billigaste alternativet.

Om du har frågor och funderingar?
Ring Eskilstuna Direkt på telefonnummer 016-710 10 00, telefontid måndag-torsdag 08.00-16.30 och fredag 08.00-16.00.