Foto: Mattias Pettersson

Kantor

75-100% till Västra Rekarne församling

Kantor 75-100% till Västra Rekarne församling 

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och bygga ett levande musikliv i vardag och fest? Trivs du att arbeta i såväl stad- som landsbygdsförsamling, med människor i alla åldrar? Tycker du om att leda barnkör och vuxenkör? Välkommen att söka tjänsten som kantor i Västra Rekarne församling! 

Sydväst om Eskilstuna hittar du Västra Rekarne församling med dryga 2800 tillhöriga. Församlingen utgör tillsammans med S:t Ansgars-, S:t Johannes- och Tunafors församling Eskilstuna pastorat. 
 
Västra Rekarne församling är en utpräglad landsbygdsförsamling, men med närheten till Eskilstuna. I församlingen finns fyra kyrkor: Gillberga, Lista, Öja och Västermo samt Värhulta kapell. Det finns ett starkt engagemang för bygden bland församlingsborna och goda ideella krafter som vill verka för kyrkan och lokalsamhället. 
 
Vi söker nu en kantor, kanske är det du? 

Arbetsuppgifter
I rollen som kantor utvecklar du musiklivet i församlingen i enlighet med pastoratets vision och församlingens mål. Du spelar på gudstjänster och kyrkliga handlingar samt på äldreboende och andra verksamheter såsom födelsedagsfester, ideella träffar och dagledigträffar. På sommaren och de kyrkliga helgerna är du ett viktigt bidrag till att församlingen har ett levande musikliv. I våra kyrkor finns bra instrument.

Du har ditt tjänsteställe i Västra Rekarne, men är anställd av pastoratet. Det innebär att du kommer att arbeta över församlingsgränserna. Särskild samverkan kommer att ske med S:t Ansgars församling som har ett stort musikliv. Du kommer vara en viktig del i såväl Västra Rekarne som S:t Ansgars verksamhetsutveckling. I tjänsten ingår även att spela vid begravningar på kapellen vid krematoriet.

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten. Du har församlingsherden som närmsta chef.

Tjänsten är utlyst som 75% till 100%. Det innebär att vi välkomnar sökanden som inte vill ha en heltidstjänst, men att det finns möjlighet till en heltid om önskan finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som 
• Har kantorsexamen eller högre behörighet.
• Har minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat i församling.
• Har med fördel erfarenhet av att leda både barn- och vuxenkör.
• Har med fördel erfarenhet av att utveckla församlingsverksamhet på landsbygden.
• Tycker om att fira gudstjänst och är väl förtrogen med olika liturgiska uttryck.
• Vill och kan arbeta med människor i alla åldrar.
•  Uttrycker dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.
•  Har god IT/datavana.
•  Har B-körkort och tillgång till egen bil.

Vi ser det som en stor fördel om du tycker om att sjunga och spelar fler instrument.

I och med att du kommer starta upp körverksamhet och andra verksamheter, söker vi dig som har lätt för att skapa och underhålla relationer. Det är viktigt för dig att även relationen till din chef och dina kollegor fungerar väl. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar, och är positiv till dessa eftersom du fokuserar på möjligheterna. Därför ställer du gärna upp och spelar i andra delar av pastoratet när det så behövs. Vidare trivs du att arbeta i en relativt självgående roll där det är du som planerar, genomför och utvärderar de verksamheter du ansvarar för. Du tar initiativ och sätter i gång aktiviteter då du drivs av att uppnå goda resultat. 

Hos oss finns 
I Västra Rekarne hittar du vackra medeltida kyrkor, fin natur och många engagerade ideella medarbetare. Gudstjänsten är församlingens livspuls. I S:t Ansgars församling hittar du människor från världens alla hörn, massor av verksamheter för människor i olika åldrar  och mycket hjärta och engagemang. 

Vi är en del av Eskilstuna pastorat. Här finns en bred kompetens inom stöd såsom HR, IT, ekonomi, kommunikation och fastighet. I Eskilstuna pastorat är anställda, förtroendevalda, ideella och övriga engagerade med och skapar Svenska kyrkan i Eskilstuna.  

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdag efter överenskommelse. 

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31

Referensnummer: A1081439

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas. 

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Malin Lindström 
Församlingsherde
016-403 36 07

malin.lindstrom@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare
Anders Strömberg
Lärarförbundet 

anders.stromberg@eskilstuna.se

Övrigt
Vid anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att efterfrågas. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. 

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslut av rekryteringen. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information.

Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari!