Gravskötsel och service

Beställ gravskötsel

Skötsel och vård av graven ingår inte i begravningsavgiften. Du som gravrättsinnehavare ansvarar för att själv sköta om din gravrätt. Det innebär att du håller gravplatsen i vårdat och värdigt skick med regelbunden klippning av gravrabatt och grusytan i grusgrav hålls fri från ogräs.

Gravrättsinnehavare är den som är antecknad som innehavare i församlingens gravregister. (Det utgör ett bevis för att man innehar en grav). Det är gravrättsinnehavaren som avgör om andra personer får begravas i samma grav, t ex i en familjegrav. Fler personer kan vara gravrättsinnehavare.

Eskilstuna församling ansvarar för kontrollen av gravvårdssäkerheten, men det är gravrättsinnehavarens skyldighet att se till att gravstenar som inte står säkert åtgärdas. De gravar som efter kontroll visar sig ha brister i säkerheten måste åtgärdas. De gravrättsinnehavare som blir berörda kommer att kontaktas via brev.

Om du inte har möjlighet att ta hand om skötseln av din gravrätt kan du istället beställa tjänsten av Eskilstuna församling.

Ladda ner prislistan för 2017
Ladda ner prislistan för 2018

Rabattskötsel

Grästrimning, vattning, gödsling, rensning av ogräs och blomputsning, påfyllnad av jord i gravrabatt samt höstgrävning. Rabattskötsel kostar 645 kr/år.

Perennaskötsel

Ett prisvärt alternativ till rabattskötsel, med fleråriga växter av vårlök och perenner. Perennaskötsel beställs på treårsavtal och kostar 555 kr/år.

Grästrimning

Trimning av gräsyta närmast gravstenen och eventuell gravrabatt. Alternativ skötsel av grusyta på grusgrav. Borttagning av krans, ris och vasblommor. Grästrimning kostar 215 kr/år.

Vill du beställa plantering i samband med rabattskötsel har vi följande paketpris att välja mellan:

Lilla paketet

Rabattskötsel inklusive vår- och sommarplantering. Lilla paketet kostar 1015 kr/år.

Mellanpaketet

Rabattskötsel inklusive vår-, sommar- och höstplantering. Mellanpaketet kostar 1115 kr/år.

Stora paketet

Rabattskötsel inklusive vår-, sommar- och höstplantering samt granrisdekoration. Stora paketet kostar 1215 kr/år.

Vi erbjuder även tvätt av gravstenar och ifyllnad av text.

Kontakt och bokning

Beställ gravskötsel direkt via formuläret nedan.
Du kan också ringa 016-40 33 760 eller mejla eskilstuna.gravarende@svenskakyrkan.se

Här kan du beställa gravskötsel och plantering. Efter att du har skickat in din beställning kommer vi att skicka en faktura till dig per post. För gravskötsel och plantering sker förskottsbetalning. Du hittar gravplatsnummer under rutan "Benämning" på din faktura för gravplats.

Vill du beställa rabattskötsel och plantering har vi tre olika paket: