Other languages with Google Translate

Eskilstuna Besöksadress: Eskilstuna pastorat, Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Eskilstuna pastorat, Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna

Gravskötsel och service

Beställ gravskötsel

Skötsel och vård av graven ingår inte i begravningsavgiften. Du som gravrättsinnehavare ansvarar för att själv sköta om din gravrätt. Det innebär att du håller gravplatsen i vårdat och värdigt skick med regelbunden klippning av gravrabatt och grusytan i grusgrav hålls fri från ogräs.

Gravrättsinnehavare är den som är antecknad som innehavare i pastoratets gravregister. (Det utgör ett bevis för att man innehar en grav). Det är gravrättsinnehavaren som avgör om andra personer får begravas i samma grav, t ex i en familjegrav. Fler personer kan vara gravrättsinnehavare.

Eskilstuna pastorat ansvarar för kontrollen av gravvårdssäkerheten, men det är gravrättsinnehavarens skyldighet att se till att gravstenar som inte står säkert åtgärdas. De gravar som efter kontroll visar sig ha brister i säkerheten måste åtgärdas. De gravrättsinnehavare som blir berörda kommer att kontaktas via brev.

Om du inte har möjlighet att ta hand om skötseln av din gravrätt kan du istället beställa tjänsten av Eskilstuna pastorat. Skötsel av gravrätt kan bara beställas av gravrättsinnehavare.

Ladda ner prislistan för 2018

Förklaring av olika delar som ingår i gravskötsel

Skötseltyper och kostnad

• Rabattskötsel (alla kyrkogårdar)
    Grästrimning, vattning, gödsling, rensning av ogräs och blomputsning, påfyllnad av jord i gravrabatt samt höstgrävning. Rabattskötsel kostar 655 kr/år.
  • Perennaskötsel (S:t Eskils kyrkogård och Klosterkyrkogården)
    Fleråriga växter av vårlök och perenner. Grästrimning, vattning, gödsling, rensning av ogräs och blomputsning, påfyllnad av jord i gravrabatt samt höstgrävning. Perennaskötsel beställs på treårsavtal och kostar 560 kr/år.
  • Perennaskötsel (Gillberga, Öja, Lista och Västermo kyrkogård)
    Fleråriga växter av vårlök och perenner. Grästrimning, vattning, gödsling, rensning av ogräs och blomputsning, påfyllnad av jord i gravrabatt samt höstgrävning. Perennaskötsel beställs på treårsavtal och kostar 860 kr/år. På Västra Rekarne församlings kyrkogårdar är bevattningen manuell. Därför är priset på denna skötsel högre än på Eskilstuna församlings kyrkogårdar.
  • Grästrimning (alla kyrkogårdar)
    Trimning av gräsyta närmast gravstenen och eventuell gravrabatt. Alternativ skötsel av grusyta på grusgrav. Borttagning av krans, ris och vasblommor. Grästrimning kostar 220 kr/år.

Vill du beställa plantering i samband med rabattskötsel har vi följande paketpris att välja mellan:

Planteringspaket och kostnad

Lilla paketet (S:t Eskils kyrkogård och Klosterkyrkogården)
Rabattskötsel inklusive vår- och sommarplantering. Lilla paketet kostar 1055 kr/år.

Mellanpaketet (S:t Eskils kyrkogård och Klosterkyrkogården)
Rabattskötsel inklusive vår-, sommar- och höstplantering. Mellanpaketet kostar 1190 kr/år.

Stora paketet (S:t Eskils kyrkogård och Klosterkyrkogården)
Rabattskötsel inklusive vår-, sommar- och höstplantering samt granrisdekoration. Stora paketet kostar 1355 kr/år.

Gravskötsel liten (Gillberga, Öja, Lista och Västermo kyrkogård)
Rabattskötsel, vattning, 5 penséer, 5 sommarbegonia
samt granrisdekoration. Paketet kostar 1055 kr/år.

Gravskötsel stor (Gillberga, Öja, Lista och Västermo kyrkogård)
Rabattskötsel, vattning, 7-9 penséer, 7-9 sommarbegonia
samt granrisdekoration. Paketet kostar 1190 kr/år.

Förutom skötsel och plantering erbjuder vi även tvätt av gravstenar och ifyllnad av text.

Här kan du beställa gravskötsel och plantering. Efter att du har skickat in din beställning kommer vi att skicka en faktura till dig per post. För gravskötsel och plantering sker förskottsbetalning. Du hittar gravplatsnummer under rutan "Benämning" på din faktura för gravplats.

Vill du beställa rabattskötsel och plantering har vi tre olika paket: