Frågor och svar om konfirmation

Välkommen att höra av dig om du inte hittar svar på det du undrar över när det gäller konfirmation.

Vad innebär det att bli konfirmerad?

Att konfirmeras är en bekräftelse av dopet. Om du inte är döpt kan du göra det när du konfirmeras.

Jag är medlem men inte döpt. Kan jag konfirmeras ändå?

För att bli konfirmerad måste man vara medlem i Svenska kyrkan samt vara döpt. Är du inte döpt kan du döpas under konfirmationstiden.

jag vill anmäla mig till en konfirmandgrupp och konfirmeras i en annan församling än den vi bor i. Går det?

Ja, du kan välja att tillbringa din konfirmationstid i vilken församling du önskar.

kan jag konfirmeras oavsett ålder?

Många församlingar i Svenska kyrkan erbjuder konfirmation för den som är över femton år. Även vuxna kan konfirmeras – det finns ingen övre åldersgräns.