Barn och ungdom

Gå direkt till information om

Kyrkans öppna förskola
Familjecentralen i Tomaskyrkan
Babyrytmik för barn 3-10 månader
Kyrkskoj för barn 6-10 år
Skaparverkstad barn 11-13 år
Kontakta personal inom barnverksamheten
Ungdomsverksamheten
Kontakta personal inom ungdomsverksamheten
Undervisning av skolungdomar
Anmäl ditt barn till en barngrupp

Vill du boka dop eller läsa mer om dopet?

Barnverksamhet

kyrkans öppna förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för små barn och deras föräldrar. Vi leker, umgås och fikar tillsammans. Ofta ingår en kort sångstund och/eller en andakt. Ingen föranmälan behövs. Exakta datum och tider hittar du i kalendariet. Suomenkielistä henkilökuntaa mukana.

Måndag: Ansgarskyrkan, Tomaskyrkan, Klosters församlingshem
Tisdag: Tomaskyrkan, Klosters församlingshem
Onsdag: Tomaskyrkan, Klosters församlingshem
Torsdag: Ansgarskyrkan, Klosters församlingshem, Tomaskyrkan - babyöppet 0-1år
Fredag: Barnens kyrka. En gudstjänst för barn och föräldrar med sång, musik och rörelse. Efteråt fikar vi tillsammans. Klosters kyrka.

Gå med i Kyrkans öppna förskolor på Facebook

ÖPPNA FÖRSKOLAN OCH FAMILJECENTRALen

Navet i familjecentralen är Kyrkans öppna förskola som finns i Tomaskyrkan under samma tak som barnavårdscentral, barnmorskemottagning och socialtjänst. Detta för att ge boende i området lättillgänglig och god service.

Diakon Kjell Centervärn erbjuder tidiga och förebyggande insatser och stöd främst genom samtal, telefon 016-403 36 60.

Sanne Gustafsson, familje-/föräldrastödjare finns på familjecentralen tisdagar under öppettiderna. Tel. 073- 950 42 04

Barnmorskemottagningen vänder sig främst till de gravida i området. Här möter du barnmorskan som finns tillgänglig på familjecentralen på tisdagar och torsdagar. Övriga dagar på barnmorskemottagningen plan 6 Mälarsjukhuset på telefon 016-10 40 28.

Barnavårdscentralen vänder sig till barn 0 - 6 år. Bvc-sköterskan finns på familjecentralen tisdagar, onsdagar och torsdagar. Telefontider måndag, onsdag och fredag kl. 9.15 - 10.00 på telefon 016-10 42 87

BABYRYTMIK FÖR BARN 3-10 MÅNADER

Sång, musik, rytm och rörelse! Babyrytmik i Ansgarskyrkan är för föräldrar med små barn. Det är en fast grupp som träffas varje vecka.

KYRKSKOJ FÖR BARN 6-10 ÅR

Vi leker, pysslar, sjunger och lär oss Bibelns berättelser. Kyrkskoj erbjuds med inrikting miljö och skapande, då vi arbetar med miljöfrågor, skapelsen och det som helt enkelt är bra för oss människor. Kyrkskoj bedrivs i Klosters församlingshem.

SKAPARVERKSTAD FÖR BARN 11-13 ÅR

Vi skapar med olika material som t ex färger, trä, pärlor, lera. Vi kommer att baka, prata om Bibelns berättelser, spela spel och göra andra roliga saker. Vi träffas i Klosters församlingshem.

Du anmäler dig till en barngrupp längre ner på sidan.

Anna-Lena Forcado, Skaparverkstad, 016-40 33 673 eller maila Anna-Lena
Fatima Hedman, Öppna förskolan Tomaskyrkan, 016-40 33 675 eller maila Fatima
Marita Andersson, Kyrkskoj, 016-40 33 671 eller maila Marita
Pirjo Vilenius, Kyrkskoj, 016-40 33 680 eller maila Pirjo
Åsa Centervärn, Barnens kyrka och Babyrytmik, 016-40 33 672 eller maila Åsa

Ungdom

Vi håller i ungdomsgrupper och konfirmandgrupper för dig som är nyfiken på tro och har funderingar på livet. Konfirmationsundervisning erbjuds traditionellt ungdomar som ska börja årskurs 8, men det finns även ett behov av dop och konfirmationsundervisning till människor i alla åldrar. Med dopet som grund vill vi skapa trygga miljöer där du kan närma dig livsnära frågorna för att spegla och pröva dem mot den kristna tron. Anmäl dig till konfirmation.

UNGDOMSKVÄLLAR för dig som är 15 år och äldre

Under våra ungdomskvällar brukar vi fika, laga mat tillsammans, baka och ibland titta på film. Vi pratar om liv och tro, pysslar och spelar biljard och pingis. Du kan själv komma med förslag på vad vi ska göra när vi ses.

Tisdag: Klosters församlingshem kl 16-21.30. Vi ses sista gången den 6 juni då Ungdomskvällarna tar ett break för sommaren. Istället kan du vara med på Grillkvällarna, kolla här nere!

Grillkvällar sommaren 2017

Tisdagar 13 juni-4 juli är du välkommen på grillkväll i St: Andreas kyrka kl 18.30-21.

Svenska kyrkans ungdomsarbete Svenska Kyrkans Unga.

Mia Lindén, ring 016-40 33 664 eller maila Mia
Magnus Andersson, ring 016- 40 33 670 eller maila Magnus

undervisning skolungdomar

Eskilstuna församling vill vara en resurs för elever och personal inom grund- och gymnasieskola som samtalspartner, traditionsbärare och kunskapsförmedlare. En del av Svenska kyrkans grundläggande uppdrag är att undervisa. I linje med skolans läroplan och i samarbete med skolan kan vi bidra med kunskap om kristendom och kristna traditioner, samt vara en resurs i samtal och diskussioner om livsfrågor, moral och etik. Vi kan delta i lektionssammanhang eller som del av temadagar. Läs mer här.

Anmäl ditt barn till en barngrupp

Genom att skicka in anmälan godkänner du att du registreras hos Eskilstuna församling enligt PUL.