Sofia Proohf
Foto: Marie Rickberg

Välkommen pastorsadjunkt Sofia Proohf

Vi säger hej och välkommen till vår nya pastorsadjunkt Sofia Proohf. Du prästvigdes i söndags. Grattis! Hur var det?
Tack! Det var helt fantastiskt. Jag har aldrig upplevt något liknande, så väldigt stort, högtidligt och glädjefyllt.

Vad händer nu?
Nu kommer jag att vara pastorsadjunkt här i Enskede-Årsta församling under ett år. Som pastorsadjunkt är jag präst men har också en mentor som jag kan få stöttning och hjälp av under mitt första år i tjänst.

Vad ser du mest fram emot under det här året i Enskede-Årsta församling?
Jag längtar verkligen efter att få lära känna församlingen och så ser jag verkligen fram emot att få börja fira gudstjänst tillsammans nu när fler får samlas!

Varför ville du bli präst?
Sedan jag var 14 år gammal har jag upplevt mig kallad till präst på olika sätt, jag bestämde mig på allvar för att säga ja till det kallet när jag var 21 år.

Kan du berätta kort om dig själv?
Jag kommer från Borås och flyttade till Stockholm för sju år sedan för att börja plugga. Jag har flyttat runt ganska mycket i Stockholm men sedan lite drygt 2 år sedan bor jag i Bagarmossen tillsammans med min sambo. Under studietiden har jag jobbat som vaktmästare i Adolf Fredriks kyrka och så har jag även varit aktiv i flera församlingar runt om i stan vilket verkligen har hjälpt mig lära känna både stiftet och staden.

Ditt bästa sommartips?
Att dricka morgonkaffet utomhus, gärna i solen!