Kugghjul
Foto: Gustaf Hellsing

Vaktmästare sökes

Är du vaktmästaren som vi söker? Välkommen att bli en del av vårt team i Enskede-Årsta församling!

Arbetsuppgifter:

• Intern service
  • Viss schemaläggning för vaktmästare i samråd med chef
  • Kyrkliga handlingar
  • Tjänstgöring vid gudstjänster (viss helg och kvällstjänstgöring)
  • Ansvara för kontakt med entreprenörer
  • Enklare fastighetsunderhåll
  • Ansvara för lås och larmsystem
  • Ansvara för utomhusmiljö

Personliga egenskaper:

• Gilla att samarbeta, men kan arbeta självständigt
  • Tekniskt kunnig
  • Tycker om att ge service och kan kommunicera (med många olika typer av människor)
  • Prestigelös och kan vara flexibel vid snabba förändringar
  • Kan handleda andra anställda eller volontärer
  • Körkort krävs

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningen börjar 1 september eller efter överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan till:
enskede-arsta.ansokan@svenskakyrkan.se
Sista ansökningsdatum 10 juni. Ansökningarna behandlas löpande.

Har du frågor om tjänsten?
Tveka inte att höra dig till oss!
Lena Gustavsson, administrativ chef
lena.c.gustavsson@svenskakyrkan.se

Om församlingen

Enskede-Årsta församling genomgår en tydlig generationsväxling och andelen barn och unga ökar. Dessutom växer församlingen och vi står i en utmanande förändrings- och utvecklingsfas som lär pågå under många år.

I församlingen finns Årsta kyrka och församlingshus, Enskede kyrka, Kyrkvillan samt sjukhuskyrka på Dalens sjukhus.

I  våra två kyrkor firas gudstjänst varje söndag. Under corona sänder vi digitala sändningar. Förutom självklar inriktning på Gudstjänst, Diakoni, Undervisning och Mission prioriterar församlingen, enligt FIN, musik, barn och unga samt hållbarhet.

Församlingen har ca 40.000 innevånare och 20.000 kyrkotillhöriga. Inom församlingen ligger bland annat Globen, Tele2 Arena och Skogskyrkogården.

I vårt område finns även en Equmeniakyrka (Triangelkyrkan) och en Serbisk Ortodox kyrka.

Enskede-Årsta har en enkel och platt organisation med en kyrkoherde och en administrativ chef. Sammanlagt ca 40 anställda. Välskötta fastigheter och en ordnad ekonomi.

Församlingens område är mycket expansivt. På Slakthusområdet planeras 4000 bostäder och 9000 arbetsplatser. Här kommer det att byggas grundskola, gymnasium, förskolor och idrottshall. Arbetet är i gång.

På Årstafältet planeras 6000 bostäder, skolor, förskolor och park mm. Arbetet är igång.