Sommarmusik vid klockstapeln

Tisdagar 23 juni-11 augusti kl 14.00. Biljett krävs (kostnadsfri). Medtag gärna picknick

Sommarmusik vid klockstapeln utanför Årsta kyrka. Du kommer dit via trappan från parkeringen. Ta gärna med din egen picknick! Församlingen bjuder på kaffe och andra drycker från kl 13.00.

Vi håller avstånd och har max 45 personer i publiken.

Gratis biljett hämtas i Årsta församlingshus från onsdagen veckan innan konserten. Om du har hämtat biljett, men inte kan komma, ring telefonnumret som står på baksidan av biljetten och meddela detta så att vi kan ge din plats till någon annan.

Välkommen!

Program:

23 juni
”Där små citroner gula” – italiensk och spansk musik för två gitarrer
Per och Liv Skareng

30 juni
”Naim Kassis med vänner”
Syriansk musik, jazz, klassiskt och improvisationer i en mix från flera länder

”Lina” – en musikalisk monolog om Lina Sandell
Emy Stahl

”Andlighet och folkton”
Matilda Sterby, sång och Britta Lovén, piano

”Folkmusik i ord och ton”
Ditte Andersson, nyckelharpa och sång

”Sonett till jorden”
Tina Quartey, slagverk

4 augusti
”Le Silence – franska sånger utan tid”
Susanne Segerholm, piano och sång

11 augusti
”Ord , ton och sång”
Heri Eysturlid, dragspel, piano och sång

Här kan du läsa mer om sommarens musikanter och skådespelare:

23 juni
”Där små citroner gula” – stor musik i intim form med gitarrduon Per och Liv Skareng
Musik från den italienska och spanska repertoaren, fylld av mästerverk och dramatiska klanger.

Per Skareng har sedan 1985 etablerat sig som en av Nordens allra främsta gitarrister. Per Skareng konserterar regelbundet i Sverige och utomlands, även som musiker i bl.a. Hovkapellet och Stockholms filharmoniker.

Liv Skareng har som första och enda kvinna studerat klassisk gitarr på musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Stockholm. Där utexaminerades hon våren 2003 från kammarmusikdiplomutbildningen. Liv Skareng har sedan dess varit verksam som frilansande gitarrist och konserterar både som solist och kammarmusiker i små och stora ensembler.

30 juni
Naim Kassis med vänner
Syriansk musik, jazz, klassiskt och improvisationer i en mix från flera länder

Naim Kassis: piano
Yahya Najem: sång och oud
Nabil Kassis: qanoun
Bader Debs: slagverk

”Lina” – en musikalisk monolog om Lina Sandell
Emy Stahl

Blott en dag. Tryggare kan ingen vara. En liten stund med Jesus. Många av våra mest kända psalmer är signerade Lina Sandell-Berg. Men vem var hon? Dramatikern och teaterpedagogen Emy Stahl gestaltar Lina i en berättelse om kärlek, förtröstan och hårt arbete mitt i 1800-talets spirande väckelserörelse. Vi får också sjunga med i flera av de älskade sångerna.

”Andlighet och folkton”
Matilda Sterby, sång
Britta Lovén, piano
Ett somrigt och ljust program där vi får koppla bort vardagslivet för en stund

Matilda Sterby började sjunga som fyraåring i kyrkans barnkör här i Årsta. Sedan dess har hon studerat vid Norges musikhögskola, Operahögskolan i Oslo och Operahögskolan i Stockholm, där hon tog examen våren 2019. För Matilda är det speciellt att musicera i, kanske för att det var där allt började!

Britta Lovén är församlingens begåvade pianist/organist.

”Folkmusik i ord och ton”
Ditte Andersson, nyckelharpa och sång

Ditte Andersson har både folkmusik och populärmusik på sin repertoar. Många sånger kommer från Uppland, nyckelharpans hemvist. Men Ditte blandar också gärna in sina egna låtar i programmet. Mellan styckena får vi höra henne livfullt berätta om musiken hon spelar.

”Sonett till jorden”
Tina Quartey, slagverk

”Du Jord, vars tålamod så långt har prövats
Vad tänker du om oss, om mänsklighet?”
Så börjar Tina Quarteys Sonett till jorden, som är temat för dagens sommarmusik som handlar om att Kristus återförds och kommer till jorden genom varje människas hjärta.

4 augusti
”Le Silence – franska sånger utan tid”
Susanne Segerholm, sång och piano

Susanne Segerholm är aktuell med sina nya franska sånger som handlar om de stora existentiella frågorna. Som organist och körledare har hon stor erfarenhet av att tolka andras musik. Nu har hon hittat hem i den franska musiken – chansons, och börjat skriva egna sånger.

11 augusti
”Ord , ton och sång”