Foto: Elinor Edvall

Sommarmusik i Enskede kyrka

Varje torsdagkväll kl.19.00

Varmt välkommen till sommarmusik med andakt i Enskede kyrka.
När? torsdagar kl.19.00. Korvservering från kl 18.00
Var? Björkvägen 18

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och antalet platser begränsade. Observera att det INTE behövs någon biljett till Enskede kyrka.

1 juli: Gammalt och nytt - J. S. Bach,  K. F. Abel och R. Wiklund m.m
Medverkande: Anton Eriksson, baryton, Nora Roll, viola da gamba, Bo Wannefors, orgel/piano

8 juli: I sommarljuset
Medverkande: Karin Lindmark, sång och gitarr

15 juli: Tango meets Klezmer and beyond
Medverkande: Jerry Adbo, ackordeon, Peter Bothén, klarinett

22 juli: Melodikrysset med Rosa kvartetten
Medverkande: Rosa kvartetten

29 juli: Fönstrena öppnas mot sommarnatten
Medverkande: David Åberg och Bo Wannefors

5 aug: Havets sånger
Medverkande: Karin Lundin (sopran) och Mathias Kjellgren (orgel)

12 augusti: Komposition och improvisation
Medverkande: Staffan Bråsjö (piano), Josefin Runsteen (fiol), Vilhelm Bromander (kontrabas)

19 augusti: Nyatiti Stories - en väv av kenyanska berättelser och musikaliska intryck från Sverige.
Medverkande: Daniel Onyango, Tobias Andersson, Staffan Bråsjö

Med reservation för ändringar

Här kan du läsa mer om några av sommarens musikanter:

1 juli: Gammalt och nytt
Sångaren Anton Eriksson och gambisten Nora Roll musicerar och berättar tillsammans med kyrkomusikern Bo Wannefors.  Vi bjuds på ett omväxlande och lättsamt program med sånger och musikstycken av bl.a. J. S. Bach,  K. F. Abel och R. Wiklund.

8 juli: I sommarljuset
Karin Lindmark, sång och gitarr bjuder på visor och allsång

15 juli: Tango meets Klezmer and beyond
Jerry Adbo och Peter Bothén framför musikaliska möten mellan klezmer, svensk folkmusik och Argentinsk tango

22 juli: Melodikrysset med Rosa kvartetten
En interaktiv konsert med stor genrebredd. Konsertbesökarna får ett korsord och guidas med värme, humor och allvar igenom frågorna. Musiken är blandad, klassisk musik, sommarvisa, filmmusik och några av dagens hits. Rosa Kvartetten bildades år 2014 och har snabbt intagit platsen som en av de mest anlitade stråkkvartetterna i Sverige. Det Rosa Kvartetten gör väcker stor nyfikenhet och uppmärksamhet. De har spelat på Polarprisutdelningen, Nyhetsmorgon, Stockholm Pride, Humorgalan, festivalen Urkult samt delat scen med Icona Pop och Silvana Imam m.fl. De är en fusion mellan stråkkvartett och popband.

29 juli: Fönstrena öppnas mot sommarnatten
Församlingens musiker David Åberg och Bo Wannefors bjuder på svensk sommardoftande musik från jubilaren Stenhammar till Gärdestad via Taube och Tegnér. Allsång och sommarkänsla utlovas.

5 aug: Havets sånger
Sopranen Karin Lundin & organisten Mathias Kjellgren har framträtt tillsammans många gånger runtom i Sverige sedan de först började sitt samarbete för drygt fem år sedan. Duon har fått mycket uppskattning för sitt skickliga musicerande, sin berörande sång, samt för sin publikkontakt. De erbjuder nu ett härligt program på temat hav och sjö med tonsättningar av bl.a. Nordqvist, Sibelius och Nystroem.

12 augusti: Komposition och improvisation
Pianisten Staffan Bråsjö framför sin egenkomponerade musik tillsammans med två av landets mest intressanta improvisationsmusiker: Josefin Runsteen (fiol) och Vilhelm Bromander kontrabas. Kompositionerna för samman element från barock, kyrkomusik och impressionism samtidigt som de ger utrymme till improvisationens oförutsägbara möjligheter.

19 augusti: Nyatiti Stories
Nyatiti Stories är ett musikaliskt berättarprojekt under ledning av den kenyanska musikern Daniel Onyango. Nyatiti är ett stränginstrument från Luokulturen i Kenya och används för traditionellt berättande. En muntlig tradition som Daniel Onyango för vidare, samtidigt som han också utvecklar nyantitins språk. I denna produktion sammanvävs kenyanska berättelser med Daniels musikaliska och kulturella intryck från Sverige. Daniel Onyangos sång och nyatitispel är i centrum. I samspel skapar musikerna Tobias Andersson (gitarr) och Staffan Bråsjö (piano/sång) en klangvärld som lånar influenser från både jazz, afrobeat och inte minst svensk folkmusiktradition.

Projektet är en musikalisk återgivning av likheter och olikheter mellan två världsdelar. I Nyatiti Stories får lyssnaren ta del av musiktraditioner som har utvecklats åtskilt från varandra, men som ändå bär på stora likheter.