Sommarmusik i Enskede kyrka

Denna sida är under uppbyggnad. Mer information om programmet kommer inom kort

Sommarmusik i Enskede kyrka

Torsdagar kl 14.00
25 juni - 13 augusti
Begränsat antal deltagare, ca 25-30 personer.
Vi håller avstånd för att minska risken för corona-smitta. Tillhör du en riskgrupp eller har symptom hoppas vi att vi kan mötas vid ett annat tillfälle!
Kaffe och smörgås serveras utanför kyrkan efter konserten

25 juni: ”Jenny Lind 200 år”
Caroline Gentele, sång

2 juli: Sommarmusik med Bo Wannerfors

9 juli: ”Glädjens blomster”
Agnes Wästfeldt, sång, och Britta Lovén, piano

16 juli: Sommarmusik med David Åberg

23 juli: ”Hammarslagen i Wittenberg” – Strövtåg i reformationens musik
Duo Pastime:
Agneta Hellström, blockflöjter och skränpipa
Torbjörn Söderquist, luta och teorb

30 juli: Sommarmusik med David Åberg

6 augusti: ”Musiken och eftertanken”
Jon Svenungsson, gitarr och sång

13 augusti: ”Vad vore livet utan opera och en glad operett!”
Gabriella Lambert-Olsson, sång

Med reservation för ändringar

Här kan du läsa mer om några av sommarens musikanter:

25 juni: ”Jenny Lind 200 år”
Caroline Gentele, sång

Dagens sommarmusik bjuder på en del av den repertoar som Jenny Lind ”Den svenska näktergalen” sjöng under sin karriär. Vi får lära känna Jenny och hennes musik – den som räddade henne från misär och ledde henne till ofattbara framgångar över hela världen.

Caroline Gentele är konsert- och operasångerska, producent och regissör, vars önskan är att sprida opera till alla, överallt. Detta gör hon främst genom operagruppen DivineOpera som hon startade tillsammans med kollegan Gabriella Lambert-Olsson 2007.

9 juli: ”Glädjens blomster”
Agnes Wästfeldt, sång
Britta Lovén, piano

Agnes Wästfeldt och Britta Lovén bjuder på somrig musik av bland andra W. Stenhammar, P-B. Berger och G. De Frumerie.

6 augusti: ”Musiken och eftertanken”
Jon Svenungsson, gitarr och sång
Jon Svenungsson spelar och sjunger låtar i ”singer songwriter-stilen” och delar med sig av sina egna tankar om musiken.

13 augusti: ”Vad vore livet utan opera och en glad operett!”
Gabriella Lambert-Olsson, sång

Välkomna till Sommarmusik fylld av sprudlande operettmelodier, smäktande opera av Puccini samt en och annan nordisk sång. Gabriella Lambert-Olsson älskar operett och vill gärna bjuda på några av dessa underbara melodier ur bland annat Csárdásfurstinnan av Kálmán och Glada änkan av Lehár. Självklart blir det även en allsång för de som vill sjunga med!

Sopranen Gabriella Lambert-Olsson har ägnat sitt liv åt att ”sprida opera till alla överallt” främst genom operagruppen DivineOpera som hon startade tillsammans med kollegan och sopranen Caroline Gentele 2007.