Musik i Enskede-Årsta församling

Konserter / Lördagsmusik / Musikgudstjänster

Välkommen till Enskede-Årsta församlings rika musikliv! Njut av musikgudstjänster och konserter av olika slag. Det är fri entré till alla samlingar men vi uppmuntrar till och samlar in pengar till Act Svenska kyrkans arbete vid samtliga konserter.

Det kollektiva lyssnandets magi

Att lyssna tillsammans är magiskt. Det kan vara på konsert, i en gudstjänst eller under någon annan sammankomst. Det finns helt enkelt en fantastisk kraft i det gemensamma lyssnandet till musik på samma plats, samtidigt och i realtid. När alla i rummet är inne i musiken och delar en upplevelse. Det gemensamma lyssnandets kraft!

Kanske kommer du denna höst upptäcka något nytt musikaliskt, stifta bekantskap med nya tongångar eller få vila i musik du hört både en och flera gånger tidigare?

Vår förhoppning och önskan är att du kan få hämta inspiration, energi, ro eller tröst i musiken. Och att du ska få bekräftelse i gemenskapen i våra vackra kyrkorum i Enskede-Årsta församling. Det ges också möjlighet att delta aktivt, inte minst i sången och psalmerna.

Välkommen!

EvaMarie Agnelid, organist

MUSIK I HÖST

Lördagsmusik hösten 2022

Varannan Enskede, varannan Årsta - lördagar 16.00

Konserter HT 2022

Fyra konserter i höst

Musikgudstjänster i höst

Gudstjänster med extra mycket körsång

Enskede kammarkör sjunger i Enskede kyrka

Körmedverkan i gudstjänster

Enskede & Årsta kyrka

INSAMLING TILL ACT SVENSKA KYRKAN Enskede-Årsta församling

Det är fri entré till alla konserter i Enskede-Årsta församling. Men ta gärna tillfället i akt och ge ett bidrag till Act Svenska kyrkan när du går på konsert. Vi uppmuntrar till insamling till Act Svenska kyrkan vid alla våra musiktillfällen.

För att kunna följa upp hur mycket vi samlar in till Act Svenska kyrkan har församlingen ett eget swishnummer:
Act Svenska kyrkan, Enskede-Årsta församling
SWISH: 123 087 1616

Tack för ditt bidrag! Tillsammans gör vi skillnad!

Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans internationella bistånds- och utvecklingsverksamhet. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättivsor och agerar snabbt vid katastrofer. Tack vare lokala samarbeten är arbetet effektivt och handlingskraftigt.

Tidigare konserter

Fullsatt jubileumskonsert i Årsta kyrka

På nationaldagen den 6 juni kunde vi äntligen fira Årsta kyrkas 10-årsjubileum, som skjutits upp på grund av pandemin. Under invigningen 2011 framfördes Hjalmar Gullbergs ”Förklädd gud”, ett verk som vi också fick njuta av under jubileet. Dessutom var det urpremiär för ett specialskrivet stycke om Årsta kyrka, med text av Göran Greider.

Livesänd konsert "Ett hoppfullt requiem" med Årsta kammarkör 7 nov 16.00

Konserten livesänds från Årsta kyrka på facebook. Konserten kan även ses i efterhand. Klicka här så kommer du direkt till vår facebooksida.