Hopp – konstutställning i Enskede kyrka

Under sommaren 2020 visas utställningen "Hopp" med verk av lokala konstnärer.

Välkommen på konstutställning!
Under sommaren 2020 visas utställningen ”Hopp” i Enskede kyrka.

I tider av oro vänder vi oss gärna till konsten för att lindra vår ångest, och därför har församlingen bjudit in lokala konstnärer att ställa ut sina verk i Enskede kyrka. Utställningen rymmer både skulpturer, tavlor och videoverk.

Det genomgående temat ”hopp” tolkas genom fåglars frihet, barnets trygghet och sökandet efter kärleken…

Utställningen visas den 21 juni till 30 augusti under kyrkans öppettider.

KONSTNÄRERNA OM SIG SJÄLVA

BIRGITTA ELGEMYR
Jag är född 1960 och bor i Årsta. Har gått många kurser i måleri, skulptur och grafik på kvällar och veckokurser sedan början på 90-talet. Sedan några år tillbaka har jag mer tid att skapa och gör det så mycket jag hinner. Just nu blir det många bilder på skogar, träd och hav där inspirationen kommer från veckolånga kurser på Gotland. Målningen ”Minnet av en skog” är en av dem.

CAROLINA HINDSJÖ
Jag föddes 1972 och växte upp i Enskede, Kärrtorp och Bagarmossen. Jag studerade konst på Chelsea College of Art i London. Efter skolan sökte jag mitt uttrycksmedel och tillslut fann jag teckningen och animationen. Mina filmer innehåller teologiska, filosofiska och politiska budskap. Jag ser dem som en slags utforskning av min egen tro.
Min film ”Du Sköna Resa” handlar om en kvinna som gör en resa. Hon möter Tro, Hopp och Kärlek. Hon börjar förstå världen. En film om att hitta kärlek. Längd: 21.00 min.

MAJA MOLIN
Måleri och teckning har alltid varit mitt stora intresse i livet.
Jag är född och uppvuxen i Enskede och bor nu i Årsta sedan några år tillbaka.
Jag har läst en grundläggande konstnärlig utbildning i Stockholm och sedan fortsatt att studera konst, design och illustration i London. För fem år sedan flyttade jag tillbaka till Stockholm efter elva år i London, och tillbringar nu en stor del av min lediga tid åt mitt konstnärskap.
Jag målar ofta landskap som på olika sätt berör mig. Jag fascineras av naturen, dess kontraster mellan mörker och ljus, storm och stiltje, gryning och skymning samt himlens alla oändliga utryck. I ett land mellan dröm och verklighet formas inre landskap.
Jag arbetar allra helst i akryl då färgen torkar snabbt och jag kan måla i många lager. Tavlan ”Glimtar av ljus” målade jag efter en av mina många resor till Gotska Sandön – en plats som inspirerar mig mycket och där jag finner styrka och hopp.

MARTINA MOLIN
Jag har gått min konstnärliga utbildning i London, där jag har en BA of fine art från och en MA of art från University of the Arts. Jag är uppvuxen i Enskede och både jag och min dotter är döpta i Enskede kyrka. Idag utövar jag mitt konstnärskap på deltid och har medverkat i utställningar i Stockholm, London och New York.
I verket Something Blue vill jag fånga en upplevelse av att stå inför något nytt och omfamna det, som ett stort blått sommarhav. När jag målar utgår jag ofta från egna minnesbilder men inspireras också av foto och film. Sedan flera år tillbaka arbetar jag mest med tusch och vattenfärg, då materialets flyktighet stämmer bra överens med det som jag vill uttrycka, det slumpmässiga får vara med och styra bildens framväxt.

KRISTI RASMUSSEN EKLUND
Jag föddes 1953 och bor i Enskede sedan 1995. Jag är utbildad bildlärare och kommunikatör och arbetar gärna i lera, som jag menar ät ett fantastiskt material. Mina två skulpturer kallar jag ”Där det finns sorg, finns det hopp”.

PETRA SKOGSBERG
Jag målar akvarell sedan mer än 30 år. Jag är både självlärd och har gått många kurser. Det är det egna övandet som ger resultat och det är spännande att inte veta vad det kommer resultera i. Det blir lite som det blir. Dessa pioner är målade i flera skikt med bland annat salt för den kristalliserande effekten i bakgrunden. Det går att läsa mer om mig på instagram: @ps.watercolours eller petraskonst.se

LOTTEN STÅHLBERG
Jag har älskat och skapa, rita och måla sen jag var liten, men det var när jag fick min diagnos utmattningssyndrom 2017 jag verkligen började måla ordentligt. Nu är det min stora passion men även en livsviktig återhämtning i min vardag. Jag målar mest i akvarell men även i akryl och skulpterar även i lera. Jag har ett instagramkonto för min konst, där man även kan göra beställningar: @L.design.Lotten