Foto: Josefin Casteryd / IKON

Gudstjänst och bön

Gudstjänsten finns till för att ge var och en möjlighet att komma närmare Gud. I gudstjänsten delar vi vår kristna tro genom bland annat bön och musik. Välkommen!

Söndagar kl.11.00:
Gudstjänst i Årsta kyrka
Gudstjänst i Enskede kyrka

Onsdagar kl 18.00  från och med september 2022
Veckomässa i Årsta kyrka

Torsdagar kl 18.00
Veckomässa i Enskede kyrka start:15 sep

Se kalendariet för mer information.

Om gudstjänstens innehåll

Ordens betydelse
Texterna i en gudstjänst utgår från Bibeln som är skriven för drygt 2000 år sedan. Men vi kan känna igen oss. Våra frågeställningar kring liv och död är fortfarande de samma.

Nattvarden
Bönerna i nattvarden uttrycker tacksamhet över Guds närvaro i våra liv. När vi tar emot bröd och vin innebär det att vi får finnas mitt i kärlekens och förlåtelsens centrum.

Välsignelsen
Välsignelsen som oftast avslutar en gudstjänst innebär att vi får bekräftat att Gud ser var och en av oss. Vi behöver inte dölja något. Gud vänder sitt ansikte till oss och ger oss frid.

Musik och sång
Musiken en viktig del av vår gudstjänst. Ofta medverkar någon av församlingens körer eller instrumentalister.

Gudstjänster i Enskede-Årsta församling:

Högmässa

Söndagens gudstjänst firas på förmiddagen och kallas högmässa. Den innehåller alltid nattvard.

Andakter på servicehus

Vi håller regelbundet andakter på servicehus i Enskede och Årsta.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Kyrkoåret

Den kristna tron rymmer så mycket viktigt att Svenska kyrkan skapat en egen kalender, kyrkoåret. Med hjälp av den minns vi lättare viktiga händelser i Jesu liv och verksamhet.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.