Gå i frid

Pilgrimsvandringar hösten 2020

Välkommen att följa med på församlingens vandringar i Stockholmsområdet.
Att Gå i Frid innebär att vi reflekterar utifrån olika teman, har andakter längst vägen och ber ur Lilla Pilgrimsboken. En del av vandringen sker under tystnad (även om det larmas omkring oss). Vi går i alla väderlekar, så ”kläder efter väder”!
Var och en deltar under eget ansvar. Gå i Frid är Coronaanpassad vilket bl a innebär ett begränsat antal deltagare. Till samtliga vandringar är det därför föranmälan. Medlemmar i Enskede-Årsta församling har förtur.
Låt oss Gå i Frid!

Reimersholme Bild: Henrik Fergin

Lördag 19/9 Mälarvatten och två Stockholmsholmar

Halvdagsvandring. Vi samlas nedanför Årsta kyrkas klockstapel och går längs Årstaviken mot Årstadal. Vi passerar Liljeholmsbron och följer Liljeholmsviken till Reimersholme. Holmen är som är som en stad i staden. Därefter beger vi oss till Långholmen med dess välkända f d fängelse, restauranger, koloniträdgårdar, malmgårdar, båthamnar med mera. Härifrån ser vi Stockholms inlopp från Mälaren med Kungsholmen och Riddarholmen, båda ”sammanbundna” med den mäktiga Riddarfjärden. Vi går sedan genom Tantolunden, över nya gång- och järnvägsbron till Årsta gård.
Var och en tar med sig egen lunchmatsäck och annat man tror sig behöva.

Distans: Cirka 12 km
Tidslängd: Cirka 4,5 timme
Plats och tid: Vandringen börjar vid Årsta kyrkas klockstapel och slutar vid Årsta gård. Tid för start ges vid anmälan

Reimersholme Bild: Henrik Fergin

Söndag 25/10 Naturreservat och pulserande stadsmiljö

Vi samlas nedanför Årsta kyrkas klockstapel. Vi går längs Årstaviken mot Hammarby sjö. Passerar det arkitektoniskt spännande bostadsområdet där även tidigare industri- byggnader omvandlats till bostäder. Därefter går vi mot Danviken, över bron och återvänder sedan längs sjön på södermalmssidan till Skanskvarn.
Medtag dryck och annat Du tror Dig behöva.
Distans: Cirka 8 km
Tidslängd: Cirka 2,5 timme
Plats och tid: Vandringen börjar i Årsta kyrka slutar vid Skanskvarn (Gullmarsplan). Vandringen börjar kl. 14.00 OBS! Föranmälan

Mer information och anmälan:

Gå i Frid leds av Henrik Fergin och Eva Tengelin, präst respektive musiker i församlingen.

Föranmälan:
Henrik Fergin: 08-556 133 32
Eva Tengelin: 08-556 133 35

Med reservation för ändringar.

Hammarby sjöstad Bild: Henrik Fergin