Foto: Elinor Edvall

En påskhälsning från en präst

För några år sedan fanns det en fin dockteater i församlingen. Dit kom barn för att titta på föreställningar och för att därefter dela med sig av sina tankar.
Spelen var pedagogiska och välgjorda. Ett år inför Påsk spelades ”Kasper och påskägget”. Kasper var vid kungens hov och varje år fick Kasper hämta påskägget för att plantera det, och först då började våren och livet.
För att hämta ägget fick Kasper resa över höga berg och djupa dalar. När han väl kom fram vaktades ägget av en drake. Kasper kämpade mot draken och till slut vann han ägget. Väl hemma planterade han ägget i trädgården och nu återvände livet i naturen – våren var här!

Efteråt talade vi i personalen med barnen om påsken, Jesus, korsfästelsen och uppståndelsen. Ett barn sa så här: ”Det var väl inte så svårt att förstå Jesu uppståndelse. Det var som med draken, också den uppstod till nästa spel när en ny grupp med barn kom”.

Kanske är det så enkelt. Kanske behöver vi inte ställa alla dessa frågor som går in på detaljer. Jesus uppstår, så enkelt är det. För när det kommer till kärnan handlar det om bara tro och ingenting annat.

Påskhare Foto: Sinikka Svahn

Glad Påsk önskar
Stefan Gaspar

Pyssla en påskhare! Här på webbplatsen kan du hitta roligt pyssel att göra hemma. Klicka på länken nedan.