Foto: Håkan Elofsson

Drop in-dop i Årsta kyrka

Lördag 4/2 kl 11.00-15.00

För alla åldrar. Ingen föranmälan behövs och det kostar ingenting. Församlingen står redo med präst och musiker. Vi bjuder på kaffe och tårta.

Välkommen!

Så här går det till:

När du kommer till kyrkan får du träffa en präst och prata om dopet.
Sedan firar vi en enkel dopgudstjänst tillsammans just för dig eller ditt barn. Det finns dopklänning att låna för den som vill. Det går bra att välja ett par psalmer från vår psalmlista för dagen. Efter dopet serveras kaffe och prinsesstårta i stora salen.

Medgivande

Konstnärlig vattendroppe

Om den som döps är under 18 år krävs vårdnadshavares medgivande, och om det finns två vårdnadshavare krävs bådas medgivande. Medtag även legitimation.

Faddrar

Om så önskas kan föräldrarna utse en eller flera faddrar (kallades tidigare gudfar/gudmor). En fadder ska själv vara döpt. Uppdraget, som är ett förtroendeuppdrag från föräldrarna, innebär att vara en vuxen vän till barnet. Faddern ska berätta om dopet och att Gud finns med i barnets liv. Faddrarna medverkar ofta i dopgudstjänsten med ljuständning, textläsning med mera.

Återigen, varmt välkomna!

Kontaktperson Anna Elina Rönnbäck: 08-556 133 57 eller via mejl:
annaelina.ronnback@svenskakyrkan.se

Dopet - en livsviktig händelse

Dopet är en kärleksfull och livsviktig händelse. Du är välkommen att döpas som barn, ungdom eller vuxen. Läs mer om dopet här.