Foto: Ida Bjurström

Ann-Sofie Hansson, kyrkogårdsmästare Enköpings pastorat

Ann-Sofie reflekterar över det stundande samgåendet Enköpings pastorat och Fjärdhundra församling

Hur ser du på samgåendet med Fjärdhundra församling och Enköpings pastorat? – Att vi ska gå samman till något nytt och ta det bästa från Fjärdhundra församling och det bästa från nuvarande Enköpings pastorat och baka ihop det till något ännu bättre. Det finns en massa bra från båda håll som vi kan få ihop till ett nytt ”vi”. Vi har haft olika förutsättningar. Det är det som är bra och fint. Bara för att nuvarande Enköpings pastorat är störst är det inte säkert att facit finns där i alla delar. Fokus skulle kunna vara att lära av varandra. I mitt kyrkogårdsperspektiv känns det spännande med nya kyrkogårdar och nya arbetsområden.
Vad ser du för fördelar? – En möjlighet att få utvecklas tillsammans. Man får in ett annat perspektiv och chans att höja blicken och det blir fler nya arbetskamrater. Jag kan tänka mig att det för Fjärdhundra församling är lite överväldigande.
Vad tror du att nuvarande Enköpings pastorat kan tillföra? – Mer muskler, mer resurser och digitala resurser som kan hjälpa till att skapa andra strukturer. Det gäller att hitta en balans – det bästa av två världar kan bli det nya Enköpings pastorat.
Vad tror du att Fjärdhundra församling kan tillföra? Ett ännu bättre ”vi tillsammans -känsla”, som jag upplever som väldigt stark i Fjärdhundra.