Foto: Engelbrekts församling

Öppna ungdomskvällar

Om du vill ”bara hänga och bara vara”, dricka te och mysa, KOM på ENG-HÄNG! Kl 19-21 varannan onsdag, ojämna veckor. VARMT VÄLKOMMEN!!

Hej du, mellan 14-30 år, som är konfirmerad, Varmt välkommen att delta i Engelbrekts församlings Ungdomsverksamhet!

ONSDAGAR i ENGELBREKT, Ungdomarnas kväll!

Varannan onsdagskväll med och för ungdomar ser ut så här:

17.00 Ledarutbildning med pizzaslice
19.00 Andakt. Eng-Häng med te och mackor. Program
21.00 Hej då!

Vi kan inte lära Dig vad kärlek är Vi kan inte tala om vad mening är Vi kan inte heller tro åt Dig Men vi vill gärna vara med och skapa den rymd och det rum där kärlek, mening och tro växer.

Från en tavla på Stiftsgården Stjärnholm

Plats: Engelbrektskyrkan och Ungdomslokalen Östermalmsgatan 20A.

Ledarutbildning pågår ett år och erbjuds för den som är konfirmerad och mellan 14-25 år. Utbildningen ger en examen, man blir ”Ungdomsledare” och får diplom och kursintyg. Bra att ha med i sitt CV!

Efter genomgången ledarutbildning kan man söka olika ledaruppdrag i församlingen: Ungdomsledare i vår konfirmandgrupp Gotland, man kan bli hjälpledare i en barnkör, hjälpa till vid stora festligheter i församlingen, man kan hjälpa till i nästa års ledarutbildning, man kan vara med i uppgifter i gudstjänster mm. mm.

Andakt. En enkel samling som vi turas om att leda. Vi ber, sjunger och tänder kanske ljus.

Eng-Häng. Ungdomshäng är en öppen gemenskap, där vi ses och umgås. Allra mest myser vi, dricker te och sitter i våra röda soffor. Ibland hittar vi kanske på något som att se på film.