Nyårskonsert: Beethoven Symfoni nr 9

Nyårsafton och nyårsdagen 16:00 i Engelbrektskyrkan

Fira ut det gamla och fira in det nya året!

Nyårskonserter med Beethovens 9:a har sedan några år blivit en tradition i Engelbrektskyrkan. När Beethoven i början av 1820-talet började skissa på sin sista fullbordade symfoni hade han inte komponerat något på nästan 10 år. Dessutom var han sedan många år helt döv.

Symfonin skulle bli världens första med körinslag. Ingen tonsättare hade tidigare använt text i symfoniska sammanhang. Texten som är hämtad ur Schillers ”Ode till glädjen” handlar om människokärlek, livsbejakelse och om kärleken till nästan. Budskap som är högst relevanta även för nutidsmänniskan i dagens oroliga värld. Beethoven är hoppets komponist där kampen mot all orätt står före allt annat.

Nyårstal av Jan Eliasson
Kerstin Avemo – sopran
Ivonne Fuchs – alt
Michael Weinius – tenor
Karl-Magnus Fredriksson – bas
Engelbrekts Kammarkör
Hjorthagens Kammarkör
Medl ur Sveriges Radios symfoniorkester
Bengt Eklund – dirigent

Köp biljetter till Nyårsafton här.

Köp biljetter till Nyårsdagen här.

Biljetter går också att köpa på Centralstationen i Stockholms Turaffär samt på församlingsexpeditionen, Östermalmsgatan 20.