Hjälp, jag är pensionär!

En grupp för dig som nyligen har gått i pension. Vad innebär min nya livssituation och hur påverkas min identitet?

– För några år sedan längtade jag till pension och att få vara ledig och göra vad jag vill. Nu undrar jag vem jag är när jag inte kan luta mig mot min jobbidentitet. Vad är viktigt i mitt liv?

Att gå i pension är ett av livets stora vägskäl. Vi vill ge dig möjlighet att få reflektera med andra i samma livssituation. Troligen har du ett långt liv framför dig som du kan fylla på dina egna villkor. Vi kommer att använda oss av litteratur och forskning men du kommer också att kunna påverka vad vi ska prata om. Gruppen träffas på Café DC, Östermalmsgatan 20 B varannan måndag kl 13:00–15:00 med start måndag 17 september, sju träffar. Ingen kostnad.

Ledare: Maria Becker, volontär och distriktssköterska och Cecilia Matton, diakon. Vi har plats för 8 deltagare.

Anmäl dig senast 3 september till: Cecilia Matton, 08-406 98 33.