Vigselmusik

Här är några råd att tänka på när du önskar musik till vigsel eller vigselgudstjänsten.

Att tänka på när du önskar musik till vigselI vigselgudstjänsten ingår:
• Inledande orgelmusik. Här väljer du i samråd med organisten lämplig musik
• Två-tre psalmer ur svenska psalmboken.
• Ackompanjemang till solist vid högst två tillfällen (se nedan).
• Avslutande orgelmusik. Även här väljer du i samråd med organisten lämplig musik.

Solistmedverkan: Vigseln är en viktig och högtidlig gudstjänst. För att upplevelsen ska bli så fin och rik som möjligt är det viktigt att solisten har viss erfarenhet av att framträda i
offentliga sammanhang.

• Organisten behöver ha kontakt/noter senast en vecka före vigseln.
• Noterna ska vara i den tonart som solisten sjunger eller spelar. Det räcker alltså inte med text och ackordanalys, CD eller Youtubelänk.
• Repetition sker 30-45 minuter före vigselgudstjänsten.

Då många önskemål om sånger innefattar kända artisters stycken, kan det ibland vara svårt att göra musiken rättvisa med de något begränsade resurser som vi kan erbjuda när det gäller instrument, tillfällen till repetition och framförandemöjligheter. I många fall kan det då vara en fördel att engagera någon som sångaren i vanliga fall samarbetar med. Ni får alltså gärna anlita och bekosta egen ackompanjatör.

Vi värnar den levande musiken vid våra gudstjänster och förrättningar. Därför använder vi inte inspelad musik (CD).

Du kan lyssna på musik som passar bra med utgångspunkt från de instrument som finns i kyrkan och till sammanhanget - antingen genom att den här sidan som du når genom  att klicka här, eller genom att låna en CD på församlingsexpeditionen (08-406 98 31).

Bröllopsbild hopp