Mamma-baby yoga

Mamma - baby Yoga kan hjälpa nyblivna mammor att finna ett lugn i en ny situation, vi stärker tron på oss själva i rollen som nybliven mamma. Vi kommer att fokusera på balans mellan kropp och sinne. Vi arbetar aktivt med andningen som hjälper vårt sinne att behålla lugnet, gör lugna rörelser för att stärka bäckenmuskulaturen.

Leder och ligament är fortfarande mjuka och uppluckrade tre till fem månader efter förlossningen. Vi gör mjuka övningar för att stärka kroppen och bäckenet. Vi arbetar försiktigt med lite magövningar, magmuskulaturen behöver ungefär fyra till åtta veckor på sig för att läka innan vi skall börja träna. Andningsövningarna hjälper oss att få ro, samtidigt som vi aktivt andas med diafragman för att stärka denna stora muskel.

Rekommenderad ålder på babyn är 2-6 månader. Du behöver ta med babyns egen filt att ligga på men yogamattor finns.

Mamma-baby yogan kommer att vara på onsdagar 10:00 - 11:00 i Hjorthagens församlingshus, Dianavägen 8 och höstterminen pågår från onsdag 4 oktober fram till 13 december.

Det finns plats för 15 mammor med bebis och du anmäler dig till Engelbrekts församling.

Övningarna leds av Helene Ellebo som är certifierad yogalärare genom Yoga alliance.