Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Engelbrekts församling Besöksadress: Östermalmsgatan 20 B, 11426 Sthlm Postadress: BOX 26153, 10041 Sthlm Telefon:+46(8)4069800 E-post till Engelbrekts församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Inledning och vision

Denna församlingsinstruktion för Engelbrekts församling syftar till att klargöra vad som är det gemensamma uppdraget och målet för församlingen.

Denna församlingsinstruktion för Engelbrekts församling syftar till att klargöra vad som är det gemensamma uppdraget och målet för församlingen. I och med att församlingens arbete påverkar och berör mer än 14 200 medlemmar (och många fler blir det under de kommande åren pga av en stor inflyttning i Norra Djurgårdsstaden) har vi ett stort ansvar att ständigt utveckla och förnya den verksamhet som speglar detta uppdrag. Som del av den världsvida kyrkan har vi gemensamt uppdraget och visionen att göra Kristus synlig i allt det vi gör. Hur detta uppdrag och hur vår vision ska förverkligas i Engelbrekts församling behöver vi ständigt fundera över. Det gör vi genom att reflektera över hur vi är och bör vara kyrka i vår tid, på den plats vi befinner oss. Församlingsinstruktionen önskar vara ett redskap och ett framåtsyftande strategiskt dokument för anställda och medlemmar till att hjälpa oss hitta den riktning som svarar an till detta uppdrag och mål.