Föreläsningar i Engelbrektskyrkan

En gång i månaden under våren har vi föredrag under temat passion i Engelbrektskyrkan. Vi bjuder på fika från 17.30.

1 FEBRUARI, kl 18.00

Sebastian Stakset

Sebastian Stakset hade stor framgång i hiphopgruppen Kartellen, dock var hans barndom präglad av mobbning och utanförskap vilket ledde till både drogmissbruk och kriminalitet. Han har blivit en inspirationskälla för många genom att dela sin historia och visa hur man kan övervinna svåra omständigheter genom tron på Gud.

1 MARS, kl 18.00

Simon Häggström

Simon Häggström är författare och polis med inriktning mot prostitution och människohandel. Han är anställd som kriminalinspektör vid människohandels-gruppen inom Nationella operativa avdelningen. Han har skrivit två uppmärk-sammade fackböcker om den undre världen och ett flertal romaner i samma ämne.

29 MARS, kl 18.00 - ca 20.15

Filmkväll med popcorn som inleds av filmexperten Ronny Svensson

Vi bjuder in till en filmkväll i kyrkan och ser filmklassikern Jesus Christ Superstar, för att göra kvällen extra speciell börjar vi med en introduktion av filmen av filmexperten Ronny Svensson. Medan vi tittar på filmen kan vi njuta av popcorn.

26 APRIL, kl 18.00

Erik Videgård

Erik Videgård har en lång och imponerande karriär som krögare och författare av kok- och matrelaterade böcker, som bidragit till att introducera det kinesiska Sichuanköket i Sverige. Han är känd för sin passion för matlagning, skicklighet i köket och sin förmåga att kombinera olika smaker på ett harmoniskt sätt.

24 MAJ, kl 18.00

Kent Wisti

Kent är en svensk präst, målare, tecknare, grafiker, författare och uppmärksammad satirtecknare som är verksam i Lunds stift. Hans satirkonst har fått stor spridning på sociala media och omtalat är att han har roastat Gud tillsammans med komikern Magnus Betnér, Ann Heberlein och Lennart Koskinen.