Engelbrekts ungdomskör

Torsdagar 16.15-17.30. Från 12 år.

Från 12 år med särskild inriktning på sång i kombination med dans. Vi sjunger flerstämmig musik från vitt skilda genrer, alltifrån klassiskt till pop. I ungdomskören får du lära dig sångteknik och att arbeta med inlevelse och uttryck. Vid vissa produktioner samarbetar vi med regissör och koreograf.

Provsjungning tillämpas och hålls kontinueligt.  Merparten av medlemmarna går någon form av musikklass parallellt med Ungdomskören.

Medverkan i en internationell körtävling planeras under ht 2017.

Avgift 700 kr per termin.

Körledare

Karin Bäckström

Mer om Karin Bäckström…

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.