Engelbrekts ungdomskör

Onsdagar 16.45-19.00 (ramtid 16.45-20.30). Från 12 år.

Ett hängivet intresse för uttrycksfull sång och körsångsförmåga motsvarande åk 7-8 i musikklass erfordras. En nyhet är att kören kontinuerligt kommer att öva tillsammans med de andra körerna på onsdagar. Du måste därför kunna vara flexibel att kunna repetera någon gång inom hela ramtiden, allt beroende på vilket projekt.

Från 12 år med särskild inriktning på sång i kombination med dans. Vi sjunger flerstämmig musik från vitt skilda genrer, alltifrån klassiskt till pop. I ungdomskören får du lära dig sångteknik och att arbeta med inlevelse och uttryck. Vid vissa produktioner samarbetar vi med regissör och koreograf.

Provsjungning tillämpas och hålls kontinueligt.  Merparten av medlemmarna går någon form av musikklass parallellt med Ungdomskören.

Avgift 700 kr per termin.

Körledare

Karin Bäckström

Mer om Karin Bäckström…

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.