Engelbrekts församling

Prata med oss

Kontakt

Engelbrekts församling Besöksadress: Östermalmsgatan 20 B, 11426 Sthlm Postadress: BOX 26153, 10041 Sthlm Telefon: +46(8)4069800 E-post till Engelbrekts församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Engelbrekts gosskör

Måndagar och onsdagar 16:00-16:45. Från ca 9 år.


Gosskören vänder sig till dig som har hög ambitionsnivå med din sång och vill ta körsång på allvar. Vi repeterar därför två gånger i veckan och har ibland i uppgift att träna på sånger hemma. I gosskören läggs stort fokus på tonbildning och på inlevelse och uttryck. I musik hämtad från olika repertoarområden sjunger vi flerstämmigt och på flera olika språk.

Genom solfaträning (handtecken) tränar vi notläsning genom att träna i ”A Sightsingingschool” av Mark O’Leary. Alla får tillgång till personlig inloggning på datorn. 

Att sjunga tillsammans med de äldre körerna ingår också.  Det är för de äldre sångarna en självklarhet att ta hand om de yngre. Förutom att mötet med äldre ger musikalisk inspiration och utveckling är detta ett unikt sätt att knyta kontakt över åldersgränserna. Många gemensamma lekar ingår tex som ett stående inslag när vi träffas.

Gosskören medverkar vid gudstjänster, konserter och föreställningar med regi och koreografi.

Till vt 2017 planeras en körresa.

Avgift: 700 kr per termin.

Provsjungning efter överenskommelse

Körledare

Karin Bäckström

Karin Bäckström

Engelbrekts församling

Mer om Karin Bäckström…

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.